Home Belgisch OHIO MARK Gent, Café Fatima (25/01/2020).

OHIO MARK Gent, Café Fatima (25/01/2020).

by Klaas De Neve

Wie graag op zijn gemak een pintje dronk was in de Fatima in Gent niet op de juiste plaats, buiten was het koud en binnen was het bloedheet dat kan al eens zorgen voor een storm, namelijk Ohio Mark.

(c) : Wouter De Sutter

Ohio Mark is een Antwerpse band met werk op het Brusselse label sentimental. Met hun mix van shoegaze, noise, synthpop en alles daartussen kwamen de drie Antwerpenaren hun ep Exotism voorstellen, deze verscheen eind vorig jaar en maakte direct al onze top 10.

(c) : Wouter De Sutter

Twee gitaren, twee synths en een iPhone als drummachine, meer had het trio niet nodig om ons te overtuigen. We zagen duidelijk een band aan het werk die goed op elkaar is ingespeeld, een weergalmende klank gedrenkt in reverb en een overload aan feedback. Het plaatje klopt, het mystieke rond de band, maar ook het artwork spelen elk hun part. De “zet het maar wat luider” van frontman Erik maakte het geheel dan nog zo veel beter.

Ook stelden ze een nieuw nummer voor wat ons nog meer laat uitkijken naar de sentimental showcase in de Trix op 20 maart, en om het maar meteen ook prijs te geven ook op 24 februari op Luminous Fest in de BarBroos in Gent met Poppel en The Rescue.

Het nummer Shimmers of Darkness in Voids of Happiness beschrijft de avond dan ook perfect.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More