Home Belgisch NID & SANCY – Gent, Charlatan (27/01/2018)

NID & SANCY – Gent, Charlatan (27/01/2018)

by ZLANDER

Het was verdacht rustig om 22u in de Charlatan in Gent, zowel in de zaal als in het café. Het podium stond volledig klaar voor het optreden van electropunkgroep Nid & Sancy, maar het publiek leek dat nog niet te zijn. Zelfs toen de groep 40 minuten te laat het podium beklom, bleef de zaal dun bezaaid.

Jammer, want Nid & Sancy verdienen méér dan dat. Het is dan ook niet helemaal duidelijk waaraan die magere opkomst lag. Het zou kunnen liggen aan het feit dat 100 meter verder het populaire winterse festival Winter Ghost doorging. Het zou kunnen liggen aan het uitstekende en gratis psychedelic rockfestival OORPIJN. Of het ligt gewoon aan het feit dat het zo lang stil is geweest rond Nid & Sancy.

Sinds hun laatste album The Cut Up Jeans Technique vier jaar geleden uitkwam, verdwenen Tania Gallagher en Bart Demey enigszins van de radar om nu als uit het niets te verschijnen voor een optreden in de Charlatan. Een wens om het oord des verderfs na vier jaar radiostilte terug tot de nok te kunnen vullen met uitzinnige fans, zou wat voorbarig geweest zijn.

Met goede moed begonnen de twee aan de set, maar zowel opener Anorak Nervosa als zelfs zeer dansbare nummers zoals My Rave of The Shakes kregen de mensen nauwelijks in beweging: het eerste kwartier bleef het publiek erg mak.

Een doodzonde, want wij herinneren ons nog levendig hoe Nid & Sancy jaren geleden de Vooruit lieten exploderen, simultaan met ons trommelvlies. De adrenalinevlekken hingen drie weken later nog steeds in de voegen van de muur.

Gelukkig weten Bart en Tania niet van opgeven, en na een kwartiertje begon de sfeer losser te komen. De mensen werden enthousiaster en begonnen stilaan te bewegen, en op Shittown zat de hele (halve) zaal te dansen. Het volgende half uur was niets minder dan een heerlijk feest ‘en petit comité’ waarbij explosief nummer na explosief nummer werd afgevuurd.

Tijdens de bisnummers werd No Fuck All gespeeld voor een bijna uitzinnige zaal, met een met moddervette beats doorspekte vuige versie van Milkshake van Kelis als kers op de taart. Wie hier niet op klaarkwam, is waarschijnlijk impotent.

Nid & Sancy speelden slechts een uurtje, maar bewezen in die korte tijd dat ze ook een klein aantal mensen zonder veel moeite aan het bewegen kunnen krijgen. Wij hopen alvast op meer optredens in de nabije toekomst.

En op dat nieuw materiaal waaraan ze zouden werken…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More