Home Live NEUSBEER Deinze, Kroniek (25/07/2021)

NEUSBEER Deinze, Kroniek (25/07/2021)

by Pieter Walcarius

Het was alweer anderhalf jaar geleden dat Neusbeer alias Kristof Vande Wege zijn muziek voor een live publiek bracht. Zijn debuutplaat Eden Blues uit 2019 vonden wij adembenemend maar bleef jammer genoeg wat onder de radar. Intieme postrock brengen op gitaar het is niet velen gegeven maar zondagmiddag slaagde Neusbeer daar met verve in.

© Pieter Walcarius

Kristof opende zijn set met License Plate Fairy een mijmerend nummer dat ons deed wegdromen van weidse landschappen. De ideale soundtrack voor in de wagen maar bij deze was de Kroniek in Deinze de ideale setting. Het merendeel van de nummers die Neusbeer brengt zijn instrumentaal maar dat hij ook over een mooi timbre beschikt bewees hij in de nummers Crooked, Hang Me en Rudderless. Weemoedigheid en tristesse zijn vaak kenmerkend in de muziek van Neusbeer die dit compositorisch allemaal zeer mooi brengt. Zelfs de cover Umbrella van Rihanna werd in een breekbaar jasje gestoken en door het publiek gesmaakt.

We betwijfelen dat het opnieuw anderhalf jaar zal duren vooraleer Neusbeer terug op een podium zal staan, want we spreken hier over een getalenteerde muzikant die een mooie set kan brengen.

©Pieter Walcarius

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More