Home Live MOONEYE en MESKEREM MEES Kortrijk, Wilde Westen (08/07/2020)

MOONEYE en MESKEREM MEES Kortrijk, Wilde Westen (08/07/2020)

by Fabris Lemant

Twee keer raak voor de prijs van één moet men bij het Wilde Westen in Kortrijk gedacht hebben bij het boeken van de fijne double bill  Meskerem Mees en Mooneye. Dat de mensen snakken naar livemuziek werd gestaafd door het feit dat dit concert op amper één minuut uitverkocht was. De straffe adelbrieven die beide artiesten van het Kortrijkse Mayway-label voorleggen, kunnen hier ook voor iets tussen zitten. 

Het concert dat normaal op het dak van het Wilde Westen zou plaatsvinden, werd door het slechte weer verplaatst naar de concertzaal binnen. Het blijft een vreemd gegeven met een mondmasker een concertzaal binnenstappen en je drankjes vanuit je bubbel per sms bestellen. Creatief omspringen met liveshows in coronatijden, heet dat dan!

(c) Fabris Lemant

Het gaat snel voor Meskerem Mees, de Gentse met Ethiopische roots. Als 20-jarige overladen worden met lof en de stempel van grote belofte krijgen, het zou iets met een mens moeten doen. Niet met Meskerem, die ongedwongen en ingetogen een half uur het beste van zichzelf gaf in de Kortrijkse concertzaal. Muzikaal zit Mees ergens tussen Joni Mitchel, Soko en Nina Simone. De betere pop, folk en soul, luistermuziek met een ziel zeg maar. Meskerem Mees heeft een gouden stem en werd live bijgestaan door Febe Lazou op cello. Radiohit Joe kennen we al maar ook bij de andere nummers had ze geen moeite om het publiek in te pakken en muisstil te krijgen. De fragiele zangeres maakte haar status van ruwe diamant meer dan waar en kreeg hiervoor de handen stevig op elkaar.

Na Nieuwe lichting-winst ging het hard voor Mooneye en Michiel Libberecht. Enkele straffe singles en tientallen kleine en grote optredens verder was het opnieuw als een eerste schooldag voor Mooneye die hier zonder zijn band solo op de bühne stond. De zenuwen bleken tijdens de eerste nummers strak gespannen maar eens de motor aansloeg wist Mooneye solo te overtuigen en zette hij een weergaloos concert neer.

Het was genieten van het gitaarwerk, de zang en de présence van de jonge West-Vlaming.  Met Fix The Heater kwam er een eerste hoogtepuntje in het concert. Vriendin en labelgenote Meskerem Mees kwam halfweg de show nog eens mee het podium op en samen speelden ze My Routine en Bright Lights. Benieuwd of deze fijne samenwerking – zeg maar synergie – een vervolg krijgt op de debuutplaat die vorige week werd opgenomen in Nederland en volgend jaar in de rekken moet liggen. Mooneye ging er uit met radiohit Thinking About Leaving en bleek oprecht blij dat de kop eraf was en hij opnieuw live kon spelen. Het publiek wou meer en kreeg met Black River nog een laatste toegift, alvorens bubbelgewijs het pand te verlaten.  Concerten in coronatijd, het is niet al kommer en kwel. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More