Home Belgisch FILIBUSTER Kinky Star, Gent (03/01/2019).

FILIBUSTER Kinky Star, Gent (03/01/2019).

by Wouter De Sutter

Het vijfkoppige Antwerpse gezelschap met de naam Filibuster mocht donderdagavond de eerste Kinky Star show van jaargang 2019 inkleuren. En dat gebeurde een stuk veelkleuriger dan het vooruitgeschoven postpunk cachet liet vermoeden. Veel sombere eighties echo’s hebben we niet gehoord.

De band die begin vorig jaar aan de oppervlakte kwam, haalt de mosterd eerder bij noisy alt-rock bands uit de nineties. Denk Pavement, Sebadoh en dissonant klinkende anderen, you know who they are. Niet om te reproduceren, wel om er hun eigen averechtse ding mee te doen.

Storm liep het niet voor de eerste Kinky Star show van het nieuwe jaar. Geen probleem echter. De eerder bescheiden opkomst mocht zelfs een opsteker wezen voor de band die meestal voor een handvol vrienden speelt.

Zeven nummers en drie kwartier duurde de prettige kennismaking vol “harmonieuze herrie” zoals een  collega het treffend omschreef. “Emo hipster gaze” volgens de frontman in een zelfrelativerende bui. Een degelijke show met het fors rammelende Hung Parliament als uitschieter volgens uw man ter plaatse.

Fijne start van het nieuwe concertjaar. Filibuster = à suivre.

Filibuster op Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More