Home Belgisch KOMMIL FOO Antwerpen, Arenberg (19/10/2019).

KOMMIL FOO Antwerpen, Arenberg (19/10/2019).

by David Van Den Bosch

Op 19 oktober stonden de broers Walschaerts op de planken in Arenberg voor een van de vele shows ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Kommil Foo. Het beste uit de voorbije jaren komt aan bod en de voorstelling heet dan ook toepasselijk Oogst. Het duo trakteerde het publiek op een avond met humor, sterke verhalen en straffe muziek.

Bij de start van het optreden vierden de broers kort hun 30e verjaardag en daarna vlogen ze er meteen in. Op enkele laatkomers in het publiek speelden ze handig in met de wijze woorden: “Excuseer dat we al begonnen waren!”. Hiermee was de toon gezet voor een avond waarin we niet wisten welke van de aspecten nu net van het hoogste niveau was. De muziek? De verhalen? Of het humoristische aspect?

Het is onwaarschijnlijk om te zien hoe goed beide heren op elkaar ingespeeld.Meer dan een viool, een gitaar, een piano en enkele andere attributen heeft Kommil Foo duidelijk niet nodig om een hele avond te vullen.

Woorden die ons te binnen schoten bij deze voorstelling waren: fantastisch, briljant, geniaal. De rest van de zaal dacht er duidelijk ook zo over. Tot twee maal toe vroeg het publiek om een bisnummer en tot twee maal toe kregen Raf en Mich een staande ovatie. Bij het bissen werd het publiek verwend met een kippenvelmoment met hun grote hit Ruimtevaarder.

Heb je nog geen ticket voor deze voorstelling? Haast je dan maar. ’t Is té goed om zomaar aan jou te laten voorbijgaan en ze raken stilaan overal uitverkocht. Je kan natuurlijk ook de gloednieuwe Oogst-plaat kopen of de kleinere cd-versie, waar dan wel meer nummers op staan. Liefst 34. Want eigenlijk bestaat Kommil Foo 34 jaar. Zo probeerde Mich met een humoristische kwinkslag een uitleg hiervoor te vinden. Maar er kan natuurlijk gewoon meer muziek op een cd dan op een lp. “En eigenlijk bestaat Kommil Foo geen 33 jaar”, bekende Mich.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More