Home Live KAAI MAN Zwankendamme (18/03/2023)

KAAI MAN Zwankendamme (18/03/2023)

by Kris Verdonck

Kaai Man heeft de blues en hij wil ‘m zoveel mogelijk delen. Op uitnodiging van organisator Chris Brion speelde hij een concert in diens living in Zwankendamme, een zakdoekgroot dorpje bij Brugge.

Kaai Man, dat is Fred Verhaeghe. Hij heeft de blues geleefd en dat zie je eraan. Lang geleden als muzikant begonnen met Mambo Chillum. Hard geleefd, zacht geland. Opnieuw de draad opgepakt nu, solo en met een goede begeleidingsgroep. Hoed. Tattoos. Lange zilveren baard. Stijlvol kostuum uit de jaren dertig van vorige eeuw. Zakhorlogeketting.

©Kris Verdonck

Meer dan een uur lang sleept hij het publiek mee in een bluestrip van vreugde en verdriet. Verpakt met simpele akkoorden op zijn gitaar, niet meer dan twee of drie per nummer, en soms maar een. Geen woord is gelogen, alles is echt. In proper Nederlands.

Lang geleden trokken de blueszangers eropuit in de plantages. Howlin Wolf is zo begonnen. Muddy Waters ook. En vele andere grootheden. Ze zongen in de hutten en kroegen en op het veld.

Kaai Man is er ook zo een. Met z’n boots stampt hij het ritme op een houten plaat. Haalt een mondharmonica boven en begeleidt zichzelf al gitaarspelend. Een eenmansorkest, hoewel hij ook live speelt met Filip Wauters (gitaar) en Filip Vandenbril (bas). Eenmaal speelt Kaai Man een verbluffende harmonicasolo van wel vier minuten lang, er zijn er van minder doodgevallen.

FacebookWebsite

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More