Op een zwoele septemberavond vierde Jethro Tull hun 50ste verjaardag in Gent samen met het publiek van een uitverkochte Capitole. Het optreden bestond uit twee sets met pauze en bevatte enkele van hun grootste hits maar ook pareltjes uit hun beginperiode en recenter werk.
Het podium was mooi opgedeeld: aan de linkerzijde stonden de oudere garde: John O’Hara (keyboard, piano) en David Goodier (bas). De rechterzijde wordt gevuld door jonger talent: Joe Parrish (gitaar) en Scott Hammond (drums). De Schotse bandleider Ian Anderson (zang, dwarsfluit) stond centraal en liep het podium rond met zijn dwarsfluit en typisch flamingo houding.
Het optreden trok een menigte van jong tot oud, allemaal samengekomen om te genieten van het typisch geluid van Ian Andersons dwarsfluit en zijn getalenteerde band. De avond startte met wat ouder werk: Nothing Is Easy, With You There to Help Me en Sweat Dreams.
We Used to Know werd aangekondigd door Ian als een nummer dat geschreven werd ten tijde van Hotel California en gebruikt dezelfde akkoorden. Het nummer werd dan ook afgesloten met de gitaarsolo van de Eagles.
Uit hun laatste album RökFlöte (verwijzend aan de Noorse mythologie) werden de nummers Hammer on Hammer en The Navigators gespeeld. De combinatie van het live optreden en de video projectie op achtergrond vormden een mooi en afgewerkt geheel.
Songs from the Wood was één van de hoogtepunten; de zang/fluit synchronisatie met de projectie van een veel jongere Ian op de achtergrond was fantastisch.
Tijdens de eerste set passeerden ook de instrumentale nummers Holly Herald en Bourrée in E minor (J.S. Bach) waarmee de set werd afgesloten.
De tweede set opende met Heavy Horses gevolgd door Warm Sporran, Dark Ages en Mrs Tibbets. Dit laatste nummer gaat over de moeder van Paul Tibbets, de piloot van de Enola Gay die de atoombom dropte over Hiroshima.
De set werd afgesloten met een extra lange versie van Aqualung.
Na het verwachtte bisnummer Locomotive Breath reageerde het publiek met een staande ovatie en verliet de zaal met een warm nostalgisch gevoel.