Home Live ISBELLS  + CASPAR AUWERKERKEN Gent, Ha Concerts (25/10/2023)

ISBELLS  + CASPAR AUWERKERKEN Gent, Ha Concerts (25/10/2023)

by R. Medea

Helaas bleven de intieme nummertjes van Caspar Auwerkerken niet overeind ontdaan van de begeleidende instrumenten die ze op plaat zo mooi maken. Een te luide en rommelige gitaarklank ontdeden zijn klankpalletjes een beetje van hun subtiliteit. Zijn set was ook te kort om het publiek te veroveren en de klank echt goed bij te stellen. Misschien zouden zijn muziekjes voorlopig beter tot hun recht komen in huiskamerconcerten en bij café optredens maar het potentieel is zeker aanwezig.

Isbells dan.

Archieffoto © Björn Comhaire

Bij hen was de mooie klankbalans er wel. De stemmen van Chantal Acda en Gaetan Vandewoude zaten meteen goed en de gitaarklanken vulden elkaar mooi aan met een af en toe (zeg maar meestal)   ontketende Gianni Marzo die gretig gebruik maakte van de bottleneck en zijn batterij effectenpedalen..

Drums (links opgesteld van het podium) en bass pompten de boel het nodige leven in opgefleurd door het toetsenspel van Acda dat het geheel van een fragiele noot voorzag.

Helaas was de dame vastgeketend aan haar instrumentarium en dat kwam de spektakelwaarde niet ten goede. Misschien voor haar toch opteren voor een frontale opstelling in plaats van een zijdelingse zodanig dat ze het publiek (toch vrij talrijk opgekomen) beter kan bespelen. Het zou ook de interactie met frontman Gaetan zeker ten goede komen.

En bij die laatste wrong het schoentje een beetje. Hebben de heren en dame de nummers nog niet echt genoeg live gebracht en sluipt er nog wat onzekerheid binnen of is de man gewoon beduusd in zijn live performances. Dat blijft voorlopig de vraag. Zelfs als hij zich al eens waagde aan een rock & roll pose met gitarist Gianni leek het toch een beetje geforceerd over te komen.

Ook de belichting leek af en toe niet echt de sfeer van sommige nummers te vatten en dat kwam de intimiteit niet echt ten goede. Naar het einde van het concert toe was er op dat vlak wel verbetering merkbaar.

Al bij al een leuk optreden met mooie nummers  met verfijnde klankjes en soms ook wel gewoon uit de pan swingend maar het echte vuurwerk? Daar is het nog even op wachten.

ISBELLS: FACEBOOK – BANDCAMP – WEBSITE  

CASPAR AUWERKERKEN: FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More