Home Live ISBELLS Beveren, Beveren Buiten (24/06/2021)

ISBELLS Beveren, Beveren Buiten (24/06/2021)

by Bart Verlent

Nu de live optredens eindelijk terug beginnen opstarten zorgt de magie, op een corona veilige manier, van elk optreden toch wel voor kippenvel. Dat was met het optreden van Isbells niet anders, en dat lag niet aan de lage temperatuur. De band rond Gaëtan Vandewoude stond al meerdere keren geprogrammeerd in het Beverse Cultureel Centrum Ter Vesten maar door corona werden de optredens iedere keer uitgesteld. Deze zomer wordt de programmatie buiten georganiseerd onder de naam Beveren Buiten, in de schaduw van het park Hof Ter Saksen en daar zagen we Isbells dan eindelijk. De combinatie van de melancholische composities van Isbells midden in de natuur was een geweldige match.

Het laatste optreden van Vandewoude en zijn vrienden, dateert van oktober 2020 en het laatste openlucht optreden van augustus 2019. Dus je begrijpt dat het vijftal super gelukkig was om terug op het podium te staan. Gaëtan zei in het begin van de set dat ze nerveus waren maar dat was er absoluut niet aan te horen of te zien. Wel merkten we aan alles dat de muzikanten er ten volle genoten om hun songs terug voor een levend publiek te spelen.

© Cath Van Laere

We werden getrakteerd op een mooie set met vooral nummers uit hun laatste album Sosei waarop de band een vol geluid laat horen en flirt met elektronica. Tijdens dit optreden merkten we dat de songs ook perfect passen bij hun oudere, folky songs. De mooie samenzang is één van de grootste troeven van Isbells. Het was ook knap om te zien hoe goed de muzikanten op elkaar zijn ingespeeld en elkaar aanvullen. Ook in de bindteksten.

© Cath Van Laere

Vandewoude ging, naar onze goesting, soms net iets te gedetailleerd in op de nummers. Dat was best interessant, maar haalde wel de vaart uit het optreden. Na elke song zit je in die magische flow en dan krijgen we het verhaal achter het nummer. Maar dat is detailkritiek want het was vooral genieten van begin tot einde. Het geweldige samenspel, Gianni Marzo die perfect weet hoe hij de nummers subtiel kan inkleuren, de mooie brede arrangementen… En laten we eerlijk zijn een song als Reunite is vandaag de dag actueler dan ooit, en komt dan des te harder en intenser binnen.

© Cath Van Laere

Isbells is zo’n band die altijd een topplaat aflevert en dan minder aandacht krijgt omdat het ineens evident is dat het allemaal zo knap klinkt. Tijdens zo’n fantastisch optreden merk je dat deze band echt meer aandacht verdient. Op zaterdag 31 juli spelen Isbells (samen met The Radar Station en Philemon) op Botaniek in Mechelen waar je jezelf kan laten overtuigen.

© Cath Van Laere

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More