Home Live I H8 CAMERA, Diksmuide, 4AD/ Oude Bloemmolens (21/07/2021)

I H8 CAMERA, Diksmuide, 4AD/ Oude Bloemmolens (21/07/2021)

by Kris Verdonck

“Geen bissen. Wij zijn een commerciële improvisatiegroep”, sloot Rudy Trouvé het optreden af van zijn impro-gezelschap I H8 Camera in Diksmuide. Zeven nummers duurde de set op de nationale feestdag. Niet te lang en niet te kort en boenk erop.

I H8 Camera is een losvaste groep zonder nummers. Oppercamera is Rudy Trouvé die zijn muzikale vrienden telkens weet uit te kiezen. Deze keer werd hij bijgestaan door nieuw gezicht Nicolas Rombouts op bas, die Daan last-minute kwam vervangen.  Verder op drums Teun Verbruggen, de Brusselse Amerikaan Matt Watts op zang, de vaste gitaristen Elko Blijweert en Teuk Henri, en Moog-man Jef Mercelis.

Het concept van de groep is simpel. Iedere muzikant start een impro en mag daarbij zoveel of zoweinig uitleg bij geven aan zijn collega’s. Ringmeester is Rudy Trouvé, die al eens wildgebarend aanwijzingen geeft en op tijd de boel stillegt, voor het ook nog maar saai kan worden.  Genres en stijlen lopen dooreen. Jazz, punk, sexy funk, drum ’n bassritmes, disco, rock, dub, weirde stuff. Alles gaat door de mixer van I H8 Camera, met als resultaat een straffe cocktail.

FACEBOOK

Foto’s: (c) Kris J. Y. Verdonck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More