Home Live HYDROGEN SEA Antwerpen, Wintervuur (30/12/2019).

HYDROGEN SEA Antwerpen, Wintervuur (30/12/2019).

by Bart Verlent

2018 bracht het nieuws dat Hydrogen Sea niet meer als duo door het leven zou gaan, maar als kwintet. Birsen Uçar en PJ Seaux kregen het gezelschap van ex-Balthazar violiste Patricia Vanneste, Stuff-toetsenwonder Joris Caluwaerts en Tout Va Bien-drummer Steven Van Gelder. Dit jaar leverden ze hun eerste album als vijftal Automata af.Een parel van een plaat die nog rijker klinkt dan voorganger In Dreams.

(c) : Bart Verlent

Na een succesvolle club-tournee mocht Hydrogen Sea het jaar afsluiten in de barn van op een redelijk klein podium van het Antwerps winterevenement Wintervuur. Door de beperkte ruimte op de set stonden ze erg dicht tegen elkaar wat resulteerde in meer interactie tussen de muzikanten waardoor ze zo een prachtige performance gaven.

(c) : Bart Verlent

Het vijftal vult elkaar op sublieme wijze aan en zijn ook perfect op elkaar ingespeeld. Birsen heeft een uniek stemgeluid wat Seaux, Vanneste, Caluwaerts en Van Gelder dan muzikaal weer mooi aanvullen. Een eigen sound waar we droompop, krautrock en psychedelica in terug horen. Op plaat klinkt het al ontzettend mooi, maar live is Hydrogen Sea nog intenser, warmer en nog meer overweldigend.

(c) : Bart Verlent

In Antwerpen hebben ze de schuur verwarmt met een sublieme set waar de band heel relaxt overkwam en met veel speelplezier iets magisch neerzette. We weten niet wat Hydrogen Sea op de planning heeft staan voor 2020, maar we kijken er alvast naar uit. Dat Automata ontbreekt bij sommige eindejaarslijstjes is onbegrijpelijk. Deze band is zoveel gegroeid sinds ze hun laptop niet meer gebruiken , maar echt muziek maken als groep.

(c) : Bart Verlent
(c) : Bart Verlent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More