Home Live HEATHER NOVA Holsbeek, Kasteel van Horst (Kampvuurconcerten) (11/05/2023)

HEATHER NOVA Holsbeek, Kasteel van Horst (Kampvuurconcerten) (11/05/2023)

by Hans Lenvain

Het was op een reeds uitgeregend terrein dat we arriveerden in Holsbeek omstreeks 19u en de hemelsluizen stonden nog steeds wagenwijd open. Op dat moment stak Michael Deno net van wal om het publiek alvast in de juiste sfeer te brengen voor het optreden van Heather Nova, later die avond.

En hoewel het weer rot slecht was, gaf het terrein toch geen troosteloze indruk. Het sfeertje dat kan ontstaan bij een buitenevenement waarbij iedereen hoopte op goed weer maar waar, helaas, de regen met bakken uit de lucht valt.

© Hans Lenvain – Michael Deno

Integendeel. Mensen kropen wat dichter bij elkaar, bestelden iets nét wat steviger aan de bar en sommigen haalden een dekentje boven. Hoe meer de avond viel, hoe gezelliger het allemaal werd. Daar deden de vuurkorven, de lampionnen en de sfeerverlichting echt hun werk.

De kampvuurconcerten in Holsbeek, ontstaan in 2018, zijn blijkbaar vooral nog steeds lokaal gekend maar we vermoeden dat deze wel eens een gigantisch succes kunnen worden. Je kan er je favoriete artiest aan het werk zien in intieme, als het ware voelbare sfeer.

© Luc Klinckaert

Een podium in een knusse, open tent. Poefs om op te zitten, kleine krukjes, boomstronkjes,… Je kan zelf ook je dekentje meebrengen en je installeren binnen of buiten de tent. Je kan er uiteraard ook iets eten en drinken, er branden links en rechts vuurkorven, er is leuke sfeerverlichting. Alles wat er moet zijn om een gezellige lente- of zomeravond mee te maken. Bij voorkeur bij goed weer maar ook bij regenweer konden we die sfeer voelen.

© Luc Klinckaert

De enige kleine tip die we aan de organisatie willen meegeven: zorg voor wat rijplaten en een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers. Verder alle lof voor dit kinderlijk simpel maar tegelijk geniaal concept.

De te verwachten artiesten de komende edities zijn onder andere Absynthe Minded, Flip Kowlier, Zap Mama,… Het hele agenda voor 2023 vind je hier.

Na Michael Deno kregen we ook nog een optreden van All Things Automatic. Terwijl Michael Deno (die we onder andere nog kennen van Lost Frequencies) een heel open en ontspannen indruk gaf en zich waarlijk amuseerde op het podium, lag dat bij All Things Automatic helaas anders. Ze gaven zelf aan heel zenuwachtig te zijn, waar we uiteraard alle begrip voor hebben. Maar het is jammer dat er tijdens het optreden nergens een moment kwam om de stress van het podium te trappen en er gewoon een feestje van te maken. Technisch viel er niets op aan te merken. Ze hadden alles in huis voor een stevig feestje en dan vergaten ze er eentje van te maken… na 5 jaar repeteren. Het zal hen hopelijk nooit meer overkomen. Wij gunnen het hen alvast van ganser harte!

© Hans Lenvain – All Things Automatic

Uiteindelijk werd het 21u en kwam het moment waarvoor we uiteindelijk toch gekomen waren. Heather Nova kwam het podium op en was zowaar onder de indruk van de gehele setting. Het strafste van al? Tijdens haar aantreden gingen zelfs de hemelsluizen dicht, klaarde de lucht volledig uit en leek het publiek nog meer te ontspannen.
We hebben Heather al straffe dingen zien doen, maar dit komt toch meteen met stip onze top 3 binnen. Als zelfs de weergoden met haar gaan rekening houden…

© Hans Lenvain – Heather Nova

Heather deed waarvoor ze was gekomen: performen, betoveren en inpakken. Dat deed ze onder andere met Like Lovers Do, Island, London Rain, Heart & Shoulder, met de Foreigner-cover Waiting For a Girl Like You maar (voor de fans) ook met de pareltjes die ze eigenlijk nooit meer speelt Drink It On en Papercup.

© Hans Lenvain – Heather Nova

We kunnen enkel maar herbevestigen dat mevrouw Nova nog steeds doet wat ze al altijd heeft gedaan: op een ingetogen en bescheiden manier een heel publiek inpakken. Qua stem en qua songs staat ze nog steeds ijzersterk.
De speciale setting is dan wel leuk voor het publiek, als artiest kan je niets wegmoffelen. Wat je ook doet, wat je ook zingt of zegt,… iedereen heeft alles gezien en gehoord.
Zelfs als je gitaar lastig doet en er een doekje moet worden uitgehaald omdat het in de weg zit. Dan vraagt ze heel charmant aan Dr Charlie (roadmanager) om dit even te fiksen en zegt ze tegen het publiek dat de gitaar een kleine operatie dient te ondergaan. Zo makkelijk gaat dat bij haar.

We hebben een straffe madame aan het werk gezien in een unieke setting. Heather liet weten dat deze locatie voor eeuwig in haar geheugen zal staan, haar passage aan de voet van het Kasteel Van Horst blijft ook bij ons voor altijd in het brein gebeiteld.

©Luc Klinckaert
©Hans Lenvain – Heather Nova


Heather Nova op Facebook
Kampvuurconcerten op facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More