Home LiveFoto's YES Antwerpen, De Roma (15/05/2024)

YES Antwerpen, De Roma (15/05/2024)

by Erik Janssens

De legendarische progressieve rockband YES keerde op 15 mei 2024 terug naar een uitverkochte De Roma in Antwerpen als onderdeel van hun Classic Tales of YES Tour 2024. De band werd opgericht in 1968 te Londen door Jon Anderson (zang) en Chris Squire (bas) en heeft in de loop van de geschiedenis talloze bezettingswisselingen ondergaan.

YES @De Roma, Antwerpen

De 77-jarige Steve Howe (gitaar, zang) was de enige nog overblijvende YES-veteraan in de band; hij werd bijgestaan door Geoff Downes (keyboards), Jon Davison (zang en akoestische gitaar), Billy Sherwood (basgitaar, zang) en Jay Schellen (drums).

De band opende hun set met het 10 minuten durende Machine Messiah.


YES @De Roma, Antwerpen

Het overwegend oudere en ietwat grijzere publiek genoot van het optreden dat netjes was opgesplitst in 2 delen met een pauze!

Een afwisselende mix van songs uit hun welgevulde oeuvre passeerde de revue: It Will be a Good DayGoing for the OneDon’t Kill the Whale en Turn of the Century
Cut From the Stars uit hun in 2023 uitgebrachte album Mirror to The Sky werd in het tweede deel van de set gespeeld gevolgd door een 20 minuten durende medley uit hun conceptalbum Tales From Topographic Oceans.

Hun set werd afgesloten met een staande ovatie en gevolgd door de gebruikelijke bisnummers: Rondabout en Starship Trooper. De fans hadden genoten van de show maar hier en daar hoorden we toch de opmerking dat de stem van Jon Davidson niet kon tippen aan die van oprichter Jon Anderson.


YES @De Roma, Antwerpen

In de foyer konden de fans de meesterlijke kunstwerken van Roger Dean bewonderen en kopen. Hij is bekend door zijn opvallende, buitenaardse landschappen die op de klassieke albumhoezen van o.a. Yes en Asia schitteren.


Kunstwerken van Roger Dean @De Roma, Antwerpen

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More