Home LiveFoto's VERSE VIS Gent, Handelsbeurs (04/05/2019).

VERSE VIS Gent, Handelsbeurs (04/05/2019).

by Björn Comhaire

Voor de tweede keer organiseerde de Gentse Handelsbeurs Verse Vis, een avond met jazz, fish en chips. Op het menu stonden twee trio’s en een klankinstallatie/improvisatieband.

De avond werd geopend met de virtuoze jazz van het Britse Elliot Galvin trio die voor het eerst in België speelden. Vervolgens stond er in de foyer een indrukwekkende installatie (Klopotec Orchestra) opgesteld, bestaande uit een soort kleine windmolens, gemaakt van kreupelhout en aangedreven door een elektromotor. Elke rotatie van de molens activeerde een aantal slaghamertjes die dan op hun beurt geluid voortbrengen. Vijf muzikanten imroviseerden gedurende zo’n 50 minuten samen met deze installatie. Indrukwekkend. Al even indrukwekkend was het Portugese The Rite Of Trio die een erg energieke set speelde met nummers uit hun debuut-plaat.

En die fish & chips dan? Tussen Klopotec en het laatste optreden was een (iets te lange?) pauze voorzien waarin de aanwezigen letterlijk fish & chips konden eten.

Elliot Galvin trio

Melting Pot ft. Klopotec Orchestra

The Rite Of Trio

Foto’s: (c) Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More