Home Belgisch STAB + CHANNEL ZERO Gistel, CC Zomerloos (17/05/2023)

STAB + CHANNEL ZERO Gistel, CC Zomerloos (17/05/2023)

by Hans Lenvain

In welke gemeente of stad je ook woont, buiten Gistel, wees terecht jaloers! Want de gemeente Gistel besliste zo’n twee jaar geleden om niemand minder dan Channel Zero naar hun gemeente te halen. Reden? Omdat het kon. Kijk, dat is aan politiek doen! Niets dan lachende gezichten in CC Zomerloos op woensdagavond!

©Hans Lenvain

De inwoners van Gistel die wij spraken, waren laaiend enthousiast. Normaal valt er blijkbaar niet zo heel veel te beleven in hun gemeente en sommigen dachten zelfs dat het een grap was toen ze voor het eerst het nieuws te horen kregen dat Channel Zero in hun gemeente zou komen optreden. Eens ze beseften dat het bittere ernst was, was het nog reppen om aan tickets te geraken. De keet was dan ook snel volledig uitverkocht.
De Kortrijkse band STAB mocht met hun heavy hardcore de spits afbijten.

©Hans Lenvain – STAB

De mensen uit Gistel en omstreken waar we wel te doen mee hebben, zijn de eigenaars van de rundveebedrijven.
Want vanaf de gasten van STAB hun eerste gitaarakkoord aansloegen, wist iedereen dat het menens was. En dierenkenners die we zijn, wisten we onmiddellijk: dit wordt geschifte melk voor de komende drie dagen binnen een perimeter van minstens vijf kilometer.

Het rockte, het kraakte en het beukte. Hou deze gasten in de gaten en ga ze zeker eens aanschouwen. Maar schrik niet als je uit je sokken wordt geblazen, we hebben je gewaarschuwd!
Hun website kan je hier vinden.

©Hans Lenvain – STAB

Van Channel Zero kregen we de toestemming om reeds van in de namiddag het gebeuren te volgen.
Reeds zes optredens ver in hun nieuwe tournee (waarvan drie maal AB in Brussel) waren de eerste sporen van slijtage zichtbaar. Het blijkt namelijk enorm amusant te zijn na ieder optreden vernamen we uit goede bron. En dat werd ons ook bevestigd. We noemen geen namen maar we kregen meteen te horen: “Yesterday, we were drunk as fuck.”

©Hans Lenvain – Channel Zero

Die slijtage vergaat evenwel meteen zodra ze op het podium staan en kunnen doen waarvoor ze zijn gekomen: knallen!
We zagen een goed geoliede machine aan het werk en het denderde dat het geen naam had.
Maar misschien nog belangrijker: ze hadden er allemaal zin in. Echte goesting om te spelen. En dat maakt een optreden nog zo leuk om naar te kijken.

Ook over Channel Zero kunnen we enkel maar zeggen: ga hen zien! Hun concertagenda vind je hier.

Geniet van onze kleine fotoreportage uit Gistel!

©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
©Hans Lenvain
Hans LenvainChannel Zero op Facebook
STAB op FacebookYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More