Home LiveFoto's PARADE GROUND, DAGEIST, DISORIENTATIONS Brussel, Magasin 4 (17/06/2022)

PARADE GROUND, DAGEIST, DISORIENTATIONS Brussel, Magasin 4 (17/06/2022)

by Ann Cnockaert

We laten het strand en de parasols voor wat ze zijn en trekken naar het Brusselse Magasin 4 om daar de zwoele vrijdagavond door te brengen. Op het menu staan drie topbands om de zon te verjagen en ons onder te dompelen in een avond vol postpunk, EBM, dark- en coldwave.

Het Antwerpse Disorientations mag de spits afbijten. Disorientations grijpt terug naar de melancholische donkere jaren ’80 en combineert deze met een hedendaags geluid. Het trio bestaande uit Niels Elsermans (zang/gitaar), Tomas Serrien (drum) en Lukas Van Camp (bas) laat een rauw en meeslepend gezicht van postpunk horen.

Hoewel de band op zich nog niet zo heel erg lang bestaat, staan ze op het podium met erg professioneel elan en tonen ons dat ze hun instrumenten op meesterlijke manier kunnen laten afzien. Disorientations is alvast een geweldig goede keuze om de avond in te zetten: ze brengen een set met zeer knappe uptempo tracks die bovendien ondersteund worden door passende videoprojecties.

De volgende band is ons zeker niet vreemd: we volgen de Franse groep DaGeist al van bij hun ontstaan. Ondertussen heeft het duo bestaande uit Davide Schiavoni en Frederic Strzelczyk al een hele weg afgelegd. Ze speelden in diverse landen in Europa, op festivals zoals Wave-Gotik-Treffen (WGT), het W-festival en Dark Rituals Nights en onlangs voegden ze daar nog New York aan toe. En het moet gezegd: ze zijn in de loop der tijd naar ons gevoel heel erg geëvolueerd in positieve zin en brengen ons ook vanavond weer een onderhoudend optreden.

We krijgen een explosieve set vol analoge keyboardklanken, de typische coldwave bas, met soms energieke, soms melancholische zang. Daarnaast is er ook een gastoptreden van Kelly dat bijzonder goed wordt gesmaakt door het publiek. Aan interactie met de toeschouwers geen gebrek want voor je het weet staan de heren van Dageist naast je in plaats van op het podium.

En dan de kers op de verjaardagstaart! Ruim 40 jaar na de oprichting van Parade Ground tonen de pioniers van de coldwave, synthpop en EBM dat ze nog steeds relevant zijn in het genre!

Jean-Marc en Pierre zien en horen is steeds een garantie voor een geweldige show met een optreden dat tot op de bodem van de donkere ziel gaat. De gebroeders Pauly geven altijd het beste van zichzelf en dat is ook nu niet anders.
Pierre draagt gewoontegetrouw een wit t-shirt wat een teken van onschuld is, terwijl Jean-Marc donker gekleed is wat de donkere kant symboliseert. Tijdens de show worden beelden op de band geprojecteerd wat een spectaculair effect geeft.

Pierre transformeert volledig op het podium en danst met energieke, chaotische bewegingen terwijl Pierre zijn donkerste zieleroerselen op je loslaat met zijn prachtige stem. Halverwege het optreden krijgen we nog een extraatje wanneer Patrick Codenys (Front 242) de band komt vervoegen.

Parade Ground zweeft ergens tussen pure waanzin en genialiteit. Deze cultband stelt nooit teleur!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More