Home LiveFoto's MATT WATTS TRIO Oostende, De Grote Post (19/07/2020)

MATT WATTS TRIO Oostende, De Grote Post (19/07/2020)

by Kris Verdonck

Je moet het maar durven: de set openen met Bowies Heroes in een intieme americana-versie. Matt Watts deed het en stal direct de harten van het gemondmaskerde Oostendse publiek.

Matt Watts is de voorbije jaren uitgegroeid tot een rasechte storyteller. Volledig in het zwart gekleed, staat hij op het podium met een onwaarschijnlijke cool. Perfecte, vaak grappige bindteksten tussendoor die het volgende nummer aankondigen. Matt Watts heeft hard geleefd en dat hoor je in zijn teksten die zo verfilmd zouden kunnen worden, over bars en (gebroken) relaties. Teksten vanuit het hart.

Zijn zachte stem en akoestische gitaar waren in het gezelschap van de heerlijke zangeres Kapinga Gysel en contrabasbeest Nicolas Rombouts.

Het trio speelde twee sets in Oostende. ’s Namiddags buiten in het auditorium waar zelfs de eerste regendruppels de band niet konden stoppen. ’s Avonds in  de grote zaal. Twee sets gelardeerd met nummers uit Matt Watts’ recente album Queens, genoemd naar een louche en inmiddels gesloten bar in Brussel.

Het laatste nummer dat weerklonk was een hartenbrekende ode aan Prince, Every Tear, dat Matt schreef op de dag van diens overlijden. Grote meneer, deze in België aangespoelde Amerikaan. Hou hem in ’t oog. Vanaf september vaak te zien op de podia in dit land.

Foto’s & tekst: Kris J. Y. Verdonck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More