Home LiveFoto's LUCID LUCIA Herentals, Kapel (20/05/2022)

LUCID LUCIA Herentals, Kapel (20/05/2022)

by Luminous Dash

Tekst: Jef Versmissen
Foto’s: Dirk Wouters

OK, ook wij lieten tranen met tuiten bij het einde van BRZZVLL, een begrip in de Belgische jazzwereld. BRZZVLL stopte ermee na 15 jaar en begon met een nieuwe naam en een nieuwe bezetting aan een vers, groovy hoofdstuk. Dat nieuwe hoofdstuk heet Lucid Lucia, dat vandaag de Kapel met een indrukwekkend bezoek vereerde.


Lucid Lucia smelt volgens hun bio vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en funky drumbeats samen, wat resulteert in een vreugdevolle viering van jazz, funk en groove. We geven toe, daar is weinig van gelogen. De Kapel zat blijkbaar vol liefhebbers van Miles Davis en Herbie Hancock, die duidelijk op hun wenken werden bediend.

We zaten eigenlijk het hele concert met onze voeten en vingers mee te drummen, te jiven en te swingen, met een glimlach op de lippen, ogen toe en het hoofd in de wolken. Lucia Lucia voerde ons mee naar een ouwe rokerige kroeg ergens in de Bronx, waar we, na vier dagen liften, eindelijk uit een beerkar vielen, met een halve fles whiskey, wat pillen en het verzopen manuscript van On The Road in onze rugzak. Zo, en dan die jazzkroeg binnen, met wat koperen sollen een glas sjacheren, en genieten van een eindeloze avond.

Om maar gewoon te zeggen, wij zijn volledig overtuigd van deze band. Wat een sound, wat een groove, wat een klasse. Wat een drummer!

De eerste plaat van Lucid Lucia verscheen al een tijdje geleden, maar ze mochten hun nieuwe aankondigen. Die wordt in het najaar voorgesteld in de AB, de Roma en ergens in Gent. Best toch eens checken!

Nog goed nieuws trouwens. Lucid Lucia kwam langs op uitnodiging van de Hnita Jazz Hoeve en het kunstenfestival STORMLoop. Het STORMLoop-festival gaat vandaag zijn laatste weekend in en kan nu al op een succesvolle tweede editie terugblikken. De Hnita Jazz Hoeve gaat in september dan weer gewoon terug open, na een jarenlange renovatie. Fantastisch nieuws dus voor alle jazzliefhebbers, waar je ons zeker mag bij rekenen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More