Home LiveFoto's KRAAKPAND Gent, Handelsbeurs (07/03/2020)

KRAAKPAND Gent, Handelsbeurs (07/03/2020)

by Björn Comhaire

Dat de Gentse Handelsbeurs regelmatig topconcerten organiseert en daarbij aanstormend Belgisch talent ruim aan bod laat komen is ondertussen genoegzaam bekend. Hun Kraakpand concept is dat misschien wat minder. Al een tijdje organiseert de Handelsbeurs namelijk een paar keer per jaar een avond waarop vier bands tegelijk op het podium staan. Bands die compleet andere muziek brengen en elk om beurten één of twee nummers spelen. De wisselwerking die daaruit ontstaat is dikwijls wonderbaarlijk.

Jef Neve © Björn Comhaire

Op zaterdag 7 maart vond de eerste Kraakpand van 2020 plaats. Gastheer en interviewer van de avond was pianist Jef Neve.

SUMI
Het Gentse SUMI opende de avond. De band houdt, om niet geheel duidelijke redenen, van de kleuren blauw en roze en bracht tot nu toe twee singles uit, voorlopers voor hun aanstaande ep: Blue Road en Green Road. Meer kleuren dus… Op 15 mei verschijnt hun ep online en op 29 mei stellen ze die voor in de Minard in Gent.

SUMI maakt instrumentale gitaarmuziek die je meeneemt op een roadtrip door warme, weidse, desolate landschappen. Zelf noemen ze hun liedjes muzikale snoepjes maar daarmee doen ze hun creatieve werk toch wat oneer aan. Wij waren ook erg gecharmeerd door het samenspel tussen de band en Jef Neve aan de piano halverwege de avond. Misschien een leuk idee voor een track op een volgend album?

Gelegenheidsbandlid Jef Neve samen met SUMI, leuk idee voor een volgend album?

I Am Oak
De Utrechtse (NL) band I Am Oak zijn ondertussen al meer dan of tien jaar bezig. In die tijd releaseten ze acht albums en zagen een groot stuk van de wereld tijdens tournees die hen naar de meeste Europese landen en naar onder andere Canada en Japan brachten. Geen broekies dus maar een goed geoliede band onder leiding van zanger en liedjesleverancier Thijs Kuijken.