Home LiveFoto's JOE LOVANO TRIO & AVISHAI COHEN TRIO Antwerpen, Jazz Middelheim (16/08/2021)

JOE LOVANO TRIO & AVISHAI COHEN TRIO Antwerpen, Jazz Middelheim (16/08/2021)

by Björn Comhaire

De laatste dag van Jazz Middelheim 2021 werd afgesloten door twee groten uit de jazzwereld en hun respectievelijke trio’s.

Saxgod Joe Lovano liet, samen met de al even goddelijke Joey Baron (drums) en Greg Cohen (bas), een lading energie en virtuositeit op het publiek los die we die dag nog niet hadden gehoord. Ja, Lovano speelde enkele uren voordien nog als gast bij het Pete Agora’s Trio maar dit was toch even andere koek. Het gemak waarmee Lovano zich naar nieuwe oorden improviseert om toch steeds terug op het rechte pad terecht te komen is adembenemend. Iets wat we soms net wat minder goed lukte bij bassist Greg Cohen, tot Lovano hem, haast ongemerkt, terug op het juiste pad zette.

Blij dat we erbij mochten zijn!

© Björn Comhaire
Joe Lovano Trio © Björn Comhaire
Joe Lovano © Björn Comhaire
Joey Baron © Björn Comhaire
Greg Cohen © Björn Comhaire
Joe Lovano © Björn Comhaire

De rode lantaarn van Jazz Middelheim 2021 was voor de Israëlische contrabassist en Middelheim habitué Avishai Cohen en zijn trio bestaande uit Elchin Shirinov aan piano en een piepjonge Roni Kaspi achter de drums. Het was ondertussen Cohens derde passage in Antwerpen. De eerste keer dat hij op Middelheim aantrad was in 2012 toen hij nog werd onthaald als jazzbelofte.

De mix van klassiek, jazz en niet-Westerse muziek klonk dan wel een stuk minder energiek dan wat Lovano even tevoren liet horen, minder virtuoos en boeiend was het daarom niet. Een prachtige afsluiter van alweer een mooie editie van Jazz Middelheim.

Avishai Cohen Trio © Björn Comhaire
Avishai Cohen © Björn Comhaire
Roni Kaspi © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
Elchin Shirinov © Björn Comhaire
© Björn Comhaire
© Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More