Home Belgisch HET ZESDE METAAL Kortrijk, De Warmste Week (22/12/2019).

HET ZESDE METAAL Kortrijk, De Warmste Week (22/12/2019).

by Björn Comhaire

In 2019 stond het prachtige Ploegsteert van Het Zesde Metaal terug op nummer 1 in de Belpop Top 100 van Radio 1. Meteen het bewijs van de kwaliteit van de band en het singer-songwriter talent van frontman Wannes Cappelle die met ogenschijnlijk gemak dit soort instant classics schrijft.

Het grootste talent van Het Zesde Metaal is misschien echter het feit dat ze er steeds opnieuw in slagen zowel tekstueel als muzikaal, diepemotionele nummers te brengen zonder ook maar één seconde in de val te trappen van de stroperige smartlap. Luister eens naar hun nieuwste album Skepsels en je begrijpt wat we daarmee bedoelen.

Op zondag 22 december was de band te gast in Kortrijk op De Warmste Week van Studio Brussel.

’s Middags speelden ze eerst een korte set in de radio studio op het grote podium waarbij ze Kom Bie Mie opdroegen aan een kindje dat gewond raakte bij een auto-ongeval. Pakkend!

Die avond speelde “Het Zesde” ook een Back To Back concert in zaal Départ samen met provinciegenoot Brihang. De opbrengsten van dit concert (een indrukwekkende 20 000EUR) gingen naar het Streekfonds West-Vlaanderen vzw en De Muziekbank.

Wij volgden Het Zesde Metaal heel de middag en avond en maakten dit fotoverslag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More