Home LiveFoto's HEATHER NOVA Evergem, Cultuurcentrum (23/11/2022)

HEATHER NOVA Evergem, Cultuurcentrum (23/11/2022)

by Hans Lenvain

Omdat we het ons niet konden laten en omdat het het einde was, de echt allerlaatste, van de intensieve Europese tournee van Heather Nova, klopten we gisteren aan in het Cultuurcentrum in Evergem. Net voor ze terug naar Bermuda trekt, zonder dat we weten wanneer ze terug naar Europa komt. We worden er zowaar stil van.

© Hans Lenvain


Dit cultuurcentrum is wat vreemd gelegen, het is te zeggen: je verwacht het niet op die locatie. Het lijkt gelegen in een woonzone maar eens geparkeerd, kon dat de pret niet drukken. Wat kan het ons eigenlijk een moer schelen waar iets gelegen is, de gps op de smartphone brengt iedereen op de juiste bestemming, toch?

Eens binnen in het gebouw konden we al meteen verbroederen met Che Albrighton en Jonathan Frith.
Che is, buiten een begenadigd drummer, de tourmanager van Heather. En Jonathan is de neef van Heather en verzorgde haar voorprogramma gedurende een dertigtal minuten. Buiten de mensen naar de juiste vibe krijgen voor Heathers show, was Jonathan ook verantwoordelijk voor de merch en dat deed hij vol overgave.

Jonathan Frith – Pic © Hans Lenvain

Ons plezier kon niet op als Che ons meenam naar de loge van Heather Nova voor een gesprek.
“Tijdens het optreden zit ik in de muziek en maak je zoveel foto’s als je wil maar nu nog snel snel een fotoshoot… liever niet als het voor jou hetzelfde is.” Een gesprek kon dus wel, maar liever geen foto’s voor de show en uiteraard respecteerden we die vraag.

Heather stond er opvallend rustig bij en heette ons hartelijk welkom.
Ze bedankte ons voor de review en de foto’s van het optreden de dag voordien in Kortrijk. Ons uitgebreid verslag van die avond lees je hier.

Hallo Heather, hoe voel je je vandaag?
Ik voel me fantastisch. Een beetje voldaan, een beetje gerust en een beetje moe.

En morgen terug in je eigen bed?
Ook al ben ik wat moe, ik kijk niet echt uit naar mijn eigen bed. Ik kijk uiteraard deels wel uit naar terug naar huis gaan, maar anderzijds is er dan ook de leegte. Die leegte die er is na iedere intensieve tournee. Er wordt voor je gezorgd op zo’n tournee, je moet enkel maar bezig zijn met je muziek. Eens thuis is er geen tourmanager meer die alle beslommeringen van je overneemt.

Dan… ga je toch zo snel als mogelijk terug op tournee?
Een tour opzetten is een vreemd gegeven. Dit zal bijvoorbeeld niet lukken in 2023. De mensen die je wouden zien, hebben je nu wel gezien. Je moet gewoon wachten tot er terug vraag naar je is.

Wat ga je dan intussen doen?
Er zijn alweer plannen voor een nieuw album. Na mijn laatste album met covers, Other Shores, is het weer tijd voor eigen werk: eigen teksten, eigen muziek en eigen arrangementen. En als dat album dan aanslaat, kan je daar weer mee op tournee. Zo werkt het.

Of… je muziek moet plots viraal gaan op Tiktok en Netflix zoals het Kate Bush overkwam?
Eerst en vooral: Kate Bush is een veel grotere dame dan ik in de muziekwereld. Maar inderdaad, zoiets zou fantastisch zijn. Wat houd je tegen om Tiktoks te gaan maken? (lacht) En zorg dat ze viraal gaan! Meteen een nieuwe generatie die mijn muziek leert kennen… wouldn’t that be great?

We zien thans redelijk wat jongeren ook tussen het publiek, dat viel ons gisteren al op.
Lieve jongeren die de juiste opvoeding kregen en mijn muziek dus leerden kennen via hun voortreffelijke ouders (grote grijns). Neen, serieus, goed dat jullie dat zeggen. Ik zie van op het podium heel weinig van het publiek. Het doet me goed te horen dat er ook jongeren komen kijken.

Lieve Heather, we hebben genoten van je concerten. Bedankt om er te zijn. Bedankt voor de mooie avonden.
Jullie bedankt om hier alweer te zijn vanavond en bedankt voor de prachtige foto’s! Heel hartverwarmend allemaal. Het feit dat deze avond uitverkocht is terwijl jullie Belgische elftal vandaag speelt op het WK tegen Canada is toch ongelooflijk? Trouwens tussenin kan je af en toe je smartphone raadplegen om de stand te volgen… en dat is prima voor me. (lacht)

© Hans Lenvain


Even later gaat de zaal open en kunnen we plaats nemen op onze zitjes. Een strakke (maar geen onpersoonlijke) zaal met een immens podium. Zo meteen is het aan de beurt van Jonathan Frith om te starten met het voorprogramma. En daarna zal Heather Nova haar publiek opnieuw inpakken, zoals ze het de voorbije twee maanden deed, zowat overal in Europa.

Voor een verslag verwijzen we je graag door naar ons artikel dat we maakten na het concert te Kortrijk. De playlist en de gebeurtenissen zijn wat gelijklopend.
In de plaats kozen we hier voor enkele foto’s die we konden en mochten maken tijdens het optreden. Hopelijk kunnen jullie er van genieten.
Tenslotte willen we de mensen van cultuurcentrum Evergem bedanken voor de gastvrijheid en de flexibiliteit om ons werk te kunnen doen in een zo aangenaam mogelijk kader. Wij houden jullie programmatie in de gaten en dra zien wij elkander weer.

© Hans Lenvain
©Hans Lenvain
© Hans Lenvain
Heather Nova & Che Halbrighton – pic by ©Hans Lenvain
Heather Nova & Jonathan Frith – Pic by ©Hans Lenvain
© Hans Lenvain
© Hans Lenvain
© Hans Lenvain
Volledige playlist cultuurcentrum Evergem 23-11-2022

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More