Home LiveFoto's GIZEHFEST Eeklo, N9 (06/02/2019).

GIZEHFEST Eeklo, N9 (06/02/2019).

by Björn Comhaire

Het Britse platenlabel Gizeh organiseerde op 6 februari voor het eerst het Gizehfest in de N9 in Eeklo. Gizeh heeft zich gespecialiseerd in dronemetal en aanverwante muziekgenres en kan een beetje vergeleken worden met ons eigen Consouling Sounds label. Dat het een duistere avond zou worden in Eeklo, was dan ook geen verrassing.

De avond werd dronend geopend door het Otto Lindholm en Jean D.L. op gitaar en contrabas. Voor zover wij het konden inschatten, speelden ze één nummer dat voornamelijk bestond uit een lange improvisatie die maar matig kon boeien. Een stuk interessanter werd het toen Aidan Baker en vooral Karen Willems (ex-artist in residence bij N9) het podium bestegen. Baker breidde soundscapesgewijze een soms wat stekelig geluidsstapijt waarop Willems drummend en brullend haar duivels losliet, boeiend.

Dan was het de beurt aan het Britse trio uit Manchester rond Richard Knox: A-Sun Amissa. Het zal wel met het muziekgenre en de bijhorende sfeer te maken hebben maar echte losbollen kon je ons drietal zeker noemen. Muzikaal gezien zat het gelukkig allemaal wel snor. Afsluiter van de avond was het duo Nadja met (opnieuw) Aidan Baker en Leah Buckareff.

OTTO LINDHOLM & JEAN D.L.

AIDAN BAKER & KAREN WILLEMS

A-SUN AMISSA

NADJA

Foto’s: (c) Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More