Home Belgisch ASTER Gent, Huis (24/07/2020)

ASTER Gent, Huis (24/07/2020)

by Bjorge Meulemeester

Goud roest niet. Al mag de indiefolk artiest Aster wat jong zijn om al van roest te spreken, zelfs een lockdown kon het goud niet onttrekken uit zijn stembanden. Integendeel, hij heeft er al wat bij sindsdien. Eén nummer schoot hem te binnen toen hij zijn vloer aan het schrobben was. Als de Hasseltse ster even goed kan schrobben als hij kan zingen, dan wandelt die thuis op spiegels. Aster speelde op 24 juli een intiem concertje in Huis. Omdat dezer tijden een uitverkocht concert in Huis slechts een twintigtal toeschouwers’ concertdorst kan lessen, brengen wij het concert (een beetje) tot bij jullie.

© Bjorge Meulemeester

Net als goud is ook Asters muziek een waarde die weigert te schommelen. Op plaat of live, het timbre, kwaliteit en intonatie van zijn stem wijkt geen millimeter. Mocht het gitaarspel geen speelse zijpaden nemen, je zou haast vergeten dat de man recht voor je zit. Ook in het zangspel wordt er nog gesleuteld aan alternatieve teksten (“say something” in plaats van “sunflower”) en dynamiek. Tedere momenten voelden nog breekbaarder en intens gitaarspel werd ondersteund door een muur van een stem.

© Bjorge Meulemeester

Asters ep werd bij ons al hartelijk verwelkomd. Ondertussen bedraagt de setlist al dubbel zoveel nummers. Atom Bomb windt er, zoals veel van zijn nummers, geen doekjes rond met de tekst “Go fuck yourself with your atom bombs”. Deze heeft hij opgedragen aan de mensen die hij het meest veracht: politici, en dan vooral die met een fascistische agenda. Old Man heeft dan weer een heel catchy refrein dat lang blijft steken. Hopelijk is deze ook binnenkort te horen op de radiozenders. En als we dan toch over hopen spreken, de uitgebreide setlist heeft al een zaadje geplant bij ons om te hopen op een album.

© Bjorge Meulemeester

David (Divan & The House Of Quoi, uitbater van Huis) verzocht ons bij aanvang vriendelijk om ons applaus aan te houden tot de artiest ook effectief op het podium stond. Dit om diens laatste paar stappen naar de micro niet al te awkward te maken. Na Asters laatste nummer Sunflower was het de beurt aan Aster om te wachten op ons om te stoppen met klappen. Dat gingen we ook pas doen als die terug op het podium stond.

Facebook / Spotify / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More