Home LiveFoto's AMOKATHON Brugge (02/10/2020)

AMOKATHON Brugge (02/10/2020)

by Johan Vanparys

AMOKATHON is de start van stadsfestival AMOK dat plaatsvindt van 2 tot 11 oktober 2020 op diverse locaties in Brugge. Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP tien dagen lang in de Brugse Stadsrepubliek, een eigentijds stadsontwikkelingsproject in de Sint-Jakobsbuurt. AMOK wil de stadswijk verklanken, verbeelden en verbinden. 

Azmari haalt hun inspiratie uit Turkse psychedelische rock uit de jaren zestig. Ze brengen psychfunk, afrobeat, ethiojazz en oosterse klanken. Verwacht je dus ook aan instrumenten als de ney, baglama en saz. Kortom een heel speciale beleving in de concertzaal van Hostel Snuffel.

Sumi speelde in cinemazaal Lumiere muziek met eenvoudige structuren, luchtige melodieën en adembenemende grooves. Sumi klinkt als het Belgische antwoord op het populaire Amerikaanse trio Khrungbin. Cyriel, Elias en Mattias vonden elkaar door te jammen in de Hot Club in Gent.

Mattias De Craene kon geen betere locatie wensen dan de Brugse St-Jacobskerk.

Vloeiend en vrij, doordrongen van een bedwelmende noordelijke weidsheid, waarin tedere hunkering en het tumult van een woeste natuur samenkomen. Een unieke sound in het Belgische jazzlandschap.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More