Home Belgisch FACES ON TV + OYSTER NODE (Brussel, AB 27/09/2016)

FACES ON TV + OYSTER NODE (Brussel, AB 27/09/2016)

by Didier Becu

De Coca Cola Sessions in de AB dienen ter ondersteuning van Belgisch talent. Je weet wel, bands die aan de voordeur van het grote succes staan te kloppen. Bij Faces On TV is dat ondertussen al lang gebeurd waardoor het concert reeds een tijdje volledig uitverkocht was.

Wie de eerste band, de Brusselse Oyster Node in de AB Club zag, weet dat ook dit weldra met hun zal gebeuren. Hoewel het om zes topmuzikanten gaat, is de drijvende motor achter deze swingende bende sowieso Julie Rens, zeg maar een dame met een gouden stem die met de grootsten mee kan. Oyster Node maakt het zichzelf niet al te gemakkelijk door allerlei stijlen (van R&B tot hiphop) door elkaar te mengen, en de hand wordt zelfs niet omgedraaid voor een flinke portie (toegankelijke) jazz.

Deze jonge wolven die reeds een eerste ep (Yearn) uit hebben bezitten daarmee over heel wat troeven om een zeer divers publiek te kunnen aanspreken. Dat werd gisteren in de AB ruimschoots bewezen door jongeren die uitzinnig uit de bol gingen door de frisheid van Oyster Node, en de iewat oudere muziekfans die binnensmonds ja knikten bij het zien van de degelijke kwaliteit die de Brusselaars brengen.

Moeten we Faces On TV nog voorstellen? De single Love/Dead is deze zomer (terecht) grijsgedraaid op de radio en iedereen heeft ondertussen al gehoord tot wat voor prachtige dingen frontman Jasper Maekelberg met Balthazar-man Maarten Devoldere met Warhaus in staat is.

Diverse concertgangers zullen ongetwijfeld deze zomer het viertal aan het werk hebben gezien op één of ander festival (van Pukkelpop tot Melkrock), maar het moet worden gezegd: je kan alleen maar intens genieten van Faces On TV in een zaal, en daar is de AB de geschikte locatie voor.

De reden van deze revelatie van het jaar is simpel: het geheim schuilt hem in de details. Jasper gedraagt zich als een geluidstovenaar waarin iedere noot even belangrijk is als een komma in een zin, en dat alles gegoten in radiovriendelijke pop. Genialiteit, hitgevoeligheid en perfectionisme: het is niet aan iedereen gegeven, maar het zit in Faces On TV en dat werd met verve in de AB Club bewezen.

Wat er momenteel met Faces On TV gaat gebeuren is nog eventjes afwachten, want net op de avond van de (definitieve) doorbraak gaat Jasper op tour met Warhaus. Nu goed, uiteindelijk houdt iedereen het meest van zijn eigen kind, dus Faces On TV komt snel terug. De nieuwe nummers die in de hoofdstad brachten deden alvast onze ogen fonkelen van verbazing.

Jasper is duidelijk de meester van dit viertal, de perfectionist die alles onder controle heeft, maar Faces On TV is ook vooral een band. Er is het subtiele baswerk van Sander Verstraete die ook bij die andere belofte Hypochristmutreefuzz zit, de strakke drums van Ruben Vanhoutte of de subtiele synthklanken van Dienne Bogaerts. Alle puzzelstukjes vormen één perfect geheel, een groep die weet wat hij doet.

Het magische samenspel van de vier zorgde regelmatig voor kippenvel, zeker bij vertrouwde tracks Pray The Light, Travelling Blind of het eerder experimentele It’s Coming In. Na afloop kregen we nog een solo-uitstapje van meester Jasper. De titel ervan blijven we je schuldig, wel willen we het vlug opnieuw horen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More