Home Belgisch FACES ON TV Antwerpen, Bourla Schouwburg, (26/04/18).

FACES ON TV Antwerpen, Bourla Schouwburg, (26/04/18).

by Bart Verlent

Zelden krijgt een band zoveel positieve reviews als Faces On Tv. Night Funeral is een meer dan een knappe plaat, het releaseconcert van afgelopen week vonden we subliem. Je zou voor minder beginnen zweven als band, toch blijven de Gentenaren mooi met hun voetjes op de grond.

Vandaag stonden ze stipt op het middaguur op het podium van de Antwerpse Bourla. Speciaal voor de lezers van De Morgen werd de zaal afgehuurd om Jasper Maekelberg en C° nogmaals hun nieuwe plaat live te laten voorstellen.

Bijna nooit kan je een optreden in de perfecte condities meemaken. Perfectie bestaat ook niet… Maar dit optreden kwam toch aardig dicht in de buurt. De akoestiek in de Bourla is fantastisch, de zaal op zich verblindend mooi, het geluid van de band gewoon geweldig goed, elk detail wat de muzikanten speelden kon je horen, je voelt het al, beter kan je niet wensen. Het respectvolle publiek hing aan de lippen van de muzikanten en het was muisstil tijdens de nummers en iedereen genoot.

Al vanaf opener Night Funeral zaten we met kippenvel te luisteren. Wie denkt dat de donkere nummers enkel tot zijn recht komen in de late uurtjes zit er volledig naast, want vanaf het begin tot het einde pakte de band heel de zaal in tijdens dit uniek matineeconcert. Ok, Jasper is geen spraakwaterval die de pauzes tussen de nummers vol lult, maar dan hoeft ook niet. Had het te maken met zijn overdonderend gevoel van de mooiheid van de zaal? Wie weet, maar de nummers spreken voor zich en daar hoeft geen uitleg bij te zijn.

Bij dit optreden viel nog maar eens op dat Faces On Tv uit heel goeie muzikanten bestaat die super goed op elkaar zijn ingespeeld. Alles zat echt perfect! Er waren geen minpuntjes en als je jezelf moest afvragen wat was het hoogtepunt… Het optreden zelf was een grote hoogtepunt. We zijn er zeker van dat Faces On Tv klaar is om de zomerfestivals volledig in te pakken!

Wie ons niet gelooft kan het optreden herbekijken op de Facebookpagina van de band. Maar nog beter is om ze zelf live aan het werk zien, op 27 april spelen ze nog in De Kreun te Kortijk of op één van de festivals deze zomer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More