Home Belgisch ELLA RAY Antwerpen, Het Appeltje (25/01/2018)

ELLA RAY Antwerpen, Het Appeltje (25/01/2018)

by Mark Van Mullem

Donderdag 25 januari 2018 ging in het piepkleine maar o zo gezellige theater Het Appeltje in het Antwerpse studentenkwartier het tweede seizoen van start van deintimistische mini-concertjes die Soundbites er elke laatste donderdag van de maand organiseert. Singer-songwriter Tine Jagers, die we beter kennen als Ella Ray, had de eer om de spits af te bijten en deed dat voortreffelijk met haar bijzonder aangename en mooie stemgeluid en jazzy composities met hier en daar een donker randje.
De zangeres, die zichzelf begeleidde op klavier, werd bijgestaan door extra toetsenist, een contrabassist en twee voortreffelijke achtergrondzangers. De set was voornamelijk gebouwd rond het puike debuutalbum Reveries (2016) maar we mochten ook al kennismaken met Rooted So Deep en No One Ever Told You, nieuwe songs, van de in april te verschijnen nieuwe plaat.

We maakten eerder kennis met de zangeres in 2016 op het Café Malvine stage van het Mechelse stadsfestival Maanrock waar ze met haar full band een behoorlijk stomende en swingende set neerzette. Benieuwd dus hoe de nummers zouden klinken, nu meer ‘uitgekleed’. Minder is meer, zo bleek want de knappe liedjes klonken er alleen maar intenser en ‘closer to the bone’ door, indringender en dwingender ook. Af en toe, zoals bij Stop en Keep Walking kon er, ondanks de zitjes in het zaaltje, toch ook wat geswingd worden, al toonde de ene kant van de zaal zich iets beweeglijker dan de andere, waar de zangeres natuurlijk gretig op inspeelde. Behalve een beetje dollen met het publiek nam de zangeres ook ruim de tijd om haar liedjes te duiden, wat gewaardeerd werd door het aandachtige publiek.

Wij hebben vooral genoten van opener SallyI’ve Had It, It’s Over en het o zo herkenbare Alright waarin de zangeres het voornemen uitte om voortaan de zaken toch wat rustiger aan te doen. “Een liedje dat ik voor mezelf schreef, want ik ben er zo slecht in!” bekende de zangeres. Liar, dat de chanteuse opdroeg aan “alle leugenaars onder ons, want het zijn er te veel”, bleek een echt pareltje. Vergeten we ook So Long niet dat de zangeres voor/over haar grootmoeder schreef.  Behoorlijk pakkend was Longing For You dat instant onder je huid kroop en je raakte je in je diepste binnenste.
Soms deden stem een type liedjes ons aan Norah Jones denken, maar misschien met net iets meer soul en blues, iets meer durf en power ook. Sorry, Norah!

Na de gesmaakte set eigen liedjes kregen we een bijzonder geslaagde interpretatie van Ray Charles’ Georgia On My Mind als enige bisnummer. En zo liep een bijzonder fijne concertavond ten einde.

Op 28 februari treedt Ella Ray op in Café Het Been, in Berchem. Voor verder info kun je terecht op de webstek van de zangeres: ellaraymusic.com. Het eerstvolgende Soundbites-concert vindt op donderdag 29 maart plaats, dan is Dries Bongaerts, frontman van New Rising Sun er te gast voor een akoestische solo-show.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More