Home Belgisch DVKES Leuven, Het Depot (27/02/2017)

DVKES Leuven, Het Depot (27/02/2017)

by Luminous Dash

Elke Leuvenaar weet dat Het Depot niet vies is van wat gratis caféconcerten. Maandag 27 februari was geen uitzondering. En ze wisten niemand beter te vinden dan de Antwerpse poprockers: DVKES.

© Ann Cnockaert

Met Mockingbird zorgen de heren van DVKES voor een straffe intro, gevolgd door het strakke Monsters. Deze mannen weten perfect hoe ze een mengeling moeten maken tussen hard en zacht en zorgen op die manier dat het publiek gekluisterd zit aan hun sound. Halverwege de set brengt DVKES klassiekers Dirty D en Lucy Called My Name naar ieders trommelvliezen. De enkelingen die hiervoor nogal stil aan het genieten waren, komen nu helemaal los.
Richting einde weet een dubieus figuur het biertje van frontman Joos Houwen te bemachtigen. Deze weet er niet beter op dan het even weg te lachen met een droge “schol, hé” om over te gaan in een beklijvende Boy Cries Wolf. Hier ziet Joos de perfecte moment om nog even het publiek in te duiken en iedereen op de toppen van hun tenen te krijgen.

Na nog even nagenieten in het veel te gezellige Depot Café, besluit ik dat het maar eens tijd wordt de storm opnieuw te trotseren. Spoiler alert: Ik ben (gelukkig) enkel door DVKES weggeblazen.

MATHIAS BEX

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More