Home Live COSMONAUTS + AUDACITY Gent, Charlatan (19/02/2017)

COSMONAUTS + AUDACITY Gent, Charlatan (19/02/2017)

by Luminous Dash

Wat er gebeurt als je de woorden Charlatan, zondag, bier en Cosmonauts tegen een garagerockliefhebber zegt? Inderdaad een rockfeest om u tegen te zeggen!

Opwarmen deden we met Audacity die net als Cosmonauts uit Californië komt. Deze vierkoppige band (met een nogal hyperactieve zanger) had er duidelijk veel zin in en ramde het ene na het andere jaren ’90 punkrocknummer er door. Leuke opener van de avond alleen jammer dat het publiek nog niet echt talrijk aanwezig was en dat het geluid niet echt mee zat.

Een halfuurtje later kwamen de mannen van Cosmonauts het podium op en die maakten meteen hun naam waar. Je bleef gewoon een klein uur als psychedelische, krautrock en shoegaze kosmonaut hangen in hun atmosfeer en je hoopte dat je niet meer terug moest naar de aarde. Het zal je dan ook niets verbazen dat deze mannen uit Californië eerder al op o.a. Best Kept Secret, Rock Zerkegem en zelfs op Levitation of Austin Psych fest in Amerika stonden.

Met hun vierde plaat A-OK! die in augustus uitkwam stelden ze ook heel wat nieuw werk aan het publiek voor, maar dat hield hen duidelijk niet tegen om regelmatig hun dansbenen los te zwieren tijdens hun set. Avonden zoals deze zouden er meer moeten zijn met dank aan Purple Panda die dit alles mogelijk maakt.

Mads D’Hulster

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More