Home Belgisch COMPACT DISK DUMMIES Gent, De Handelsbeurs (15/10/2016)

COMPACT DISK DUMMIES Gent, De Handelsbeurs (15/10/2016)

by Didier Becu

Wie er anno 2016 nog mocht aan twijfelen, België barst van het talent. Ze lijken wel vanonder iedere steen te kruipen, jonge frisse bands die willen gehoord worden. Bij de ene gaat dat al wat gemakkelijker dan bij de andere. De titel van De Beloften 2016 zal Momma Said So! uit Avelgem dan ook geen windeieren leggen. Hun ep die begin dit jaar verscheen werd opgenomen met Filip Tanghe die reeds bands als Balthazar en Soldier’s Heart onder zijn hoede had. Dit maar om te zeggen dat je de naam Momma Said So! nog veel zal horen de komende maanden. De Belgische muziekscène heeft (gelukkig) altijd geweigerd om de traditionele wegen te volgen, en ook Momma Said So! weigert dit. Indierock met een contrabas? Je hoort het niet vaak, en mits wat meer podiumervaring zijn we ervan overtuigd dat Kasper Cornelus, Hannah Cornelus, Inti Ayavacaz Flores en Roel Delplancke nog heel wat kunnen groeien.

En over groeien gesproken! Vier jaar geleden wonnen Lennert en Janus Coorevits de Rock Rally en wat we deze zomer op de vele festivals zagen werd in de Gentse Handelsbeurs bevestigd: Compact Disk Dummies zou wel eens met glans de meest energieke Belgische act van dit moment kunnen zijn. Nog voor de twee broertjes het podium betraden zag je achter de gordijnen hoe ze zich opwarmden, zich klaarstomend om talloze meisjesharten overstuur te laten gaan, maar vooral gericht op het idee om de muziekliefhebber met een bijzonder aangenaam gevoel naar huis te sturen.

Gehuld in hun ondertussen vertrouwde circuspak openden de broertjes Coorevits met Silver. Meteen was het niveau bijzonder hoog, en dat ging geen seconde naar beneden. Als een volleerde acrobaat maakte Lennert de meest wilde danspasjes, liet zich betasten, dook het publiek in en was meester van de instrumenten. Vreemd dat we eventjes aan Prince dachten, want halverwege de set besloten de broertjes uit Desselgem om Controversy (jawel!) te spelen. Het was trouwens niet de enige cover, ook Let It Happen van Tame Impale knalde door de speakers. Fantastisch leuk, hoewel de songs van hun debuut Silver Souls minstens even sterk zijn.

Twee jongens die weten waar een podium voor dient. Lennert die met een vervormde stem het publiek waanzinnig maakt (Handelsbeurs jullie zijn de max, willen jullie meer?), terwijl Janus allerlei waanzinnige geluiden uit zijn vaak zelfgebouwde instrumenten haalt. Dansmuziek die pure pop is, muziek waar de melodie voorop staat. Een band van wie elk nummer zo op single kan verschijnen, en nog zal scoren ook!

De wenkbrauwen van een paar concertgangers fronsten toen plots vier man in maatpak met allerlei blaasinstrumenten het podium opkwamen. En jawel, de blazerssectie die je op plaat tijdens Holy Love kon horen, stond ook op het Gentse podium. Tijdens het ontroerende Remain in Light (heb je hem?) smolten onze harten toen we op een groot scherm allerlei vreemde wezentjes het kinderliedje dat de rode draad van de song vormt meezongen. Een vierjarig meisje dat op de schouders van haar papa zat genoot er met volle teugen van. Plots kreeg de wereld weer wat hoop, heerlijk dat Compact Disk Dummies voor de soundtrack ervan zorgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More