Home Belgisch ANIMAL YOUTH Gent, Kinky Star (01/06/2017)

ANIMAL YOUTH Gent, Kinky Star (01/06/2017)

by Wouter De Sutter

De komst van de nieuwe Brusselse band met de beestige naam Animal Youth lokte niet bijster veel volk richting Kinky Star donderdagavond. Het excellente terrasjesweer en de aanstormende examenperiode zaten daar waarschijnlijk  voor veel tussen. Zelfs de Kinky-klanten lieten zich pas halfweg het eerste nummer van de Brusselaars overhalen om de tegels van de Vlasmarkt in te ruilen voor een plaatsje binnen.

© Wouter De Sutter

Animal Youth, een trio, werd pas vorig jaar in de steigers gezet maar bestaat uit ervaren rotten die bij het spijkerharde Siamese Queens de dienst uitmaakten. In die hoedanigheid stonden de Brusselaars al eerder op de Kinky Star-planken in oktober 2013, met het Nederlandse Betonfraktion als support.

Eén van de korste Kinky Star-concerten ooit trouwens want de Queens maakten met moeite iets meer dan 20 minuten gebruik van het podium. Dat komt ervan als je de support een uur lang zijn gang laat gaan. Toeval of niet, donderdagavond was er geen voorprogramma te bekennen.

© Wouter De Sutter

Siamese Queens was overigens woensdag aanwezig in de band merch – kwestie van de overschot te liquideren – en in de groepsnaam, want Animal Youth was ook de titel van een Siamese Queens-nummer.

De kennismaking met de nieuwe band, een half uur/ podium/zeven nummers, viel kort uit. Meer hebben ze (nog) niet in de aanbieding. Dat bleek na afloop toen een enthousiaste concertganger meer vroeg, maar niet kreeg.

Animal Youth bracht een dromerig-noisy mix van shoegaze en post-punk. De jaren ’80-echo’s waren bepaald niet van de lucht. De bas had bij momenten een huizenhoge Hook-factor en de vocale uithalen hadden Robert Smith waarschijnlijk eens goed doen grijnzen.

Maakten de beste indruk; het sloom slepende Eat You Alive en het iets minder kannibalistische You Don’t Know Love dat door de band tot het laatste werd bewaard. In het komende festivalseizoen is de band aan de slag op het Dour Festival (op donderdag 13 juli). Het debuut album Animal kwam vorige week uit bij Weyrd Son Records.

WOUTER DE SUTTER

Weyrd Son

Animal Youth Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More