Home Belgisch STAR CLUB WEST

STAR CLUB WEST

by Didier Becu

Drie albums tegelijkertijd uitbrengen? Omdat ze samenhoren en omdat het creatieve brein van Nico Jacobs geen grenzen kent. We spraken met de man achter Star Club West.

Dag Nico, dit jaar heb je een jubileum te vieren want Star Club West bestaat 25 jaar. Vat eens die twee decennia samen.
Het voelt alsof de speeltuin open blijft. Ik ga er heel graag heen en kom er graag mee buiten. Vijf mensen die het excuus om elkaar elke week te zien warm blijven houden. Hoop.

Na twintig jaar nog altijd het Sportpaleis niet kunnen doen vollopen, een mens zou er zowaar depressief van worden of valt het gebrek aan populariteit nog enigszins mee?
Geen last van gelukkig. De speeltuin is open, het circus is dicht, laat ze maar doen.

Los van dit alles is de muziek van Star Club West niet zo moeilijk. Ik kom altijd uit bij de term pop, ook al is het andere pop. Kan je daarin komen?
Zeker, andere pop klinkt prima.

De discografie is ook tamelijk uitgebreid, aan inspiratie heb jij blijkbaar nooit gebrek.
Tot nu toe valt dat goed mee, de dingen blijven zich rustig aandienen als ik me ervoor openstel.

En onlangs bracht je een trilogie uit? Wie brengt er nu in godsnaam drie platen tegelijkertijd uit, want we nemen net niet het woord commerciële zelfmoord in de mond.
De platen waren klaar, ze waren in dezelfde periode gemaakt en ik wilde er graag ineens vanaf zodat ik met nieuwe dingen kon voortdoen. Gelukkig kan ik mezelf gemakkelijk wijsmaken