Home Belgisch SPOTIFY : Alex Verguchten (Millbrooks)

SPOTIFY : Alex Verguchten (Millbrooks)

by Didier Becu

Rosenthal Effect zo heet de nieuwe single van de Gentse band Millbrooks. We zijn er tamelijk zot van en omdat we weten (en beseffen) dat deze jongens het wel eens ver zouden kunnen schoppen vroegen we aan zanger/gitarist Alex Verguchten de tien songs die een impact maakten op zijn leven. Beluister ze op Spotify en volg ons en ontdek de muziek die Belgische muzikanten inspireerden.


De uitleg van Alex :

1. LIGHTHOUSE FAMILY – HighDit nummer -samen met Wonderwall van Oasis en Lemon Tree van Fools Garden- zit voor eeuwig in m’n geheugen gegrift als één van de eerste nummers die ik bewust onthouden heb uit ‘opgroeien’ in de jaren negentig.


2. ELVIS PRESLEY – Hound DogM’n grootmoeder was een enorm grote Elvis-fan. Via haar heb ik de liefde voor rock’n roll al van op jonge leeftijd meegekregen en het deed me ook openstaan voor muziek(genres) die generaties ouder waren dan ikzelf.


3. LINKIN PARK – CrawlingDit nummer/deze band heeft er voor gezorgd dat ik zelf gitaar wou leren spelen, zingen, lyrics schrijven, gevoelens omzetten in muziek en opende een heel nieuwe wereld voor me. Tot op vandaag vind ik Chester Bennington nog altijd één van de meest getalenteerde zangers (in dat genre).


4. ARCTIC MONKEYS – When The Sun Goes Down
Dit nummer kreeg ik ooit toegestuurd van een vriend in het middelbaar en sindsdien is Arctic Monkeys één van m’n favoriete bands en grootste muzikale inspiratiebronnen.


5. FOO FIGHTERS – The Pretender
Dit is het nummer dat gezorgd heeft voor ontstaan van m’n band Millbrooks. Weliswaar toen nog met een andere bezetting/naam. We mochten dit nummer coveren voor een schoolvoorstelling van onze muziekschool en kwamen zo voor het eerst echt in aanraking met het spelen/repeteren in een groepje/band en sindsdien zijn we eigenlijk niet meer gestopt.


6. NIRVANA  – Breed
Dit nummer (eigenlijk alles van Kurt Cobain) waren voor mij bepalend om de schoonheid/kracht van lyrics te leren kennen. Zoals bijvoorbeeld: “We could plant a house – We could build a tree – I don’t even care – We could have all three” uit Breed. Tot op vandaag nog altijd één van m’n favoriete lyrics.


7. PARKWAY DRIVE – Idols & Anchors
Dit nummer heeft er voor gezorgd dat ik extreem harde muziek (zoals metalcore en hardcore etc.) op vandaag ook weet te appreciëren. Dit doordat m’n broer dit nummer ontelbare keren liet spelen/zelf coverde tijdens een bepaalde blokperiode en ik van ‘walgen’ naar ‘adoreren’ van dit nummer/band/genre ben geëvolueerd. 


8. HANS ZIMMER – Now We Are Free
Dit nummer heeft me altijd ‘geraakt’ in de zin dat er zoveel gevoel in zit en stelde me in staat om me 100 % van alles en iedereen af te sluiten en gewoon puur in het moment ‘één’ te zijn met muziek. Geniale track om op te gaan joggen ook. Plus Gladiator blijft één van m’n all time favorite films.


9. GREEN DAY – American Idiot
Dit nummer (heel dat album) was voor mij een eerste kennismaking met punkrock en heeft nadien m’n kledingstijl, muzieksmaak, … van de jaren daaropvolgend bepaald. 


10. OASIS  – Live Forever (Famillior To Millions)
Dit nummer (heel die live dvd trouwens) is voor mij gewoon de ‘belichaming’ van een ruw, vuil, arrogant, vet, puur rock’n roll optreden (zoals ik ze graag heb). Liams stem, de sound, … alles zit gewoon spot on en ik kan er eeuwig naar blijven luisteren!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More