Home Belgisch SOUND TRACK: THE PINK LEMONS

SOUND TRACK: THE PINK LEMONS

by Jan Van Coppenolle

We hadden het eerder deze maand al over hun vrolijke single Papapa en afgelopen weekend traden ze op in Nosta in Opwijk tijdens Sound Track – tijd voor een interview met The Pink Lemons!

Waar komt de naam van de band vandaan en stel je maar eens voor!
Wij zijn een indieband met wat funky invloeden uit Kortenaken / Sint-Truiden / Neerlanden / Drieslinter / Zoutleeuw. Aan onze front staat Jessica King, leadzangeres met Duits / Thais / Amerikaanse origines. Aan de gitaar en ook wat zang staat Neil Claes, Siel Van Puyenbroeck aan de bas en backings, en de enige echte Joannes ‘Jayjay Lemonade’ Meulewaeter aan de drums. Over de origine van de naam willen we liever niet veel zeggen, maar we vonden dat het leuk klonk in de oren + coole aesthetics!

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Wel Jessica en Neil stonden in september 2017 toevallig op eenzelfde evenement gepland en de volgende weken hebben ze mekaar leren kennen (party party). Het plan was om een Marlin’s Dreaming-cover op te nemen en Joannes was toen onze cameraman (te zien op YouTube, jawel). Later is onze toenmalige drummer uit de band gestapt en is Joannes gaan drummen. Uiteindelijk beseften we dat een goede bassist essentieel is en zo hebben we Siel gescout in de lokale muziekschool van Sint-Truiden. Met de Lemons compleet zijn we toen begonnen met eigen nummers te schrijven. We brachten onze eerste ep, Not so Pink. uit op 13 januari 2019 en onlangs hebben we een single met videoclip, genaamd Papapa, uitgebracht. Voor de toekomst hebben we nog veel plannen!

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
In the womb!

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Een hele waaier aan kleuren, smaken en stijlen wat betreft bands. Ook zijn er allerlei wedstrijden die veel steun bieden aan artiesten (zoals Sound Track) en is de lokale en nationale muziekscene in volle opmars.

Wie zijn je inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
Marlin’s Dreaming, Boy Pablo, Men I Trust en the OG funk lord Nile Rodgers zijn onder andere inspiratiebronnen voor ons geweest. We omschrijven onze muziek graag als “homebrewed indie lemonade”.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wil?
We staan open voor alles, voor ons maakt het niet echt uit met wie we vergeleken worden, het gaat ons om onze muziek.

Voor welke band zou je eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
In maart kregen we de kans om te openen voor Gus Dapperton in de AB, dat was fakking coooooool!  Ik denk niet dat we heel erg kieskeurig zijn maar als we er een aantal zouden kunnen kiezen zouden we gaan voor deze: Connan Mockasin, Bombataz, Mac De Marco, Marlin’s dreaming, Men I Trust, Boy Pablo

Wat maakt je anders dan andere bands denk je?
Intern zit de sfeer bij ons echt next level goed, we love each other. Ook zijn we nog allemaal super jong en hebben we nog een lang pad voor ons om van ons klein Lemon-plantje een heuse boom te maken.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Ons verder ontwikkelen en een nieuw ep’tje, wat nieuwe sounds en een gekke tour zien we zeker zitten.

Welk album kan je ‘on repeat’ beluisteren?
Parcels – Parcels (Siel & Neil)
Obscured by the clouds – Pink Floyd (Neil)
Black radio 2 – Robert Glasper Experiment (Jayjay)
Sacred Love -Sting (Jay Jay)
Richard Spaven trio (Jay Jay)
Songs in the key of life – Stevie Wonder (Jessica)
Song of her’s – Her’s (Jessica)
Igor – Tyler the Creator (Jessica)

Wat is je favoriete plaat aller tijden?
We hebben niet echt een favoriete plaat, we houden van veel.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is het samen musiceren en proberen de passie over te brengen naar de mensen die komen kijken naar uw optreden. Als je als muzikant ziet dat dat lukt…er echt geen beter gevoel! Een minder puntje is wel dat in België er van beginnende bands vaak wordt verwacht dat ze gratis zouden spelen, de muziek wordt naar onze ervaring niet altijd even goed gewaardeerd.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en waarom?
Met mekaar en wat instrumenten maar geen drum (rip de oren)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More