Home Belgisch SOUND TRACK : SECRET SINNERS

SOUND TRACK : SECRET SINNERS

by Trees Rommelaere

Tussen Arctic Monkeys en Dinosaur JR. Mooie beschrijving toch? Secret Sinners waren eerder al op onze pagina’s te zien, en deze keer glunderen ze met een interview en dat heeft een reden, want deze drie kerels zijn geselecteerd voor Sound Track.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Het “Sinners” gedeelte komt van het nummer “Thank God For Sinners” van Ty Segall. Ik besloot hier het woord “Secret” voor te zetten omdat ik het cool vond klinken. Daardoor zitten we nu dus met een ietwat dirty klinkende, maar hopelijk toch ook wel catchy bandnaam. De band bestaat uit Michiel, Hans, Daan en sinds kort nog een tweede Michiel, die omgedoopt werd tot Franske om verwarring te vermijden.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Na een paar jaar in coverbands te spelen wou ik graag mijn eigen muziek beginnen maken. Ik begon met nummers te schrijven en crappy demotjes op te nemen in mijn slaapkamer. Toen ik er een stuk of 4 had waar ik semi tevreden over was liet ik deze horen aan Daan, die  enthousiast was over de nummers en Hans erbij haalde. De zoektocht naar een drummer verliep een stuk moeizamer maar we zijn uiteindelijk terecht gekomen bij Michiel/Franske en kunnen nu dus eindelijk deftig beginnen.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Tijdens het spelen in coverbands merkte ik meer en meer dat dit niet mijn ding was, er werd altijd op safe gespeeld door enkel de nummers te spelen die een goede reactie uitlokten van het publiek en van eigen inbreng in de nummers was er meestal geen sprake. Ik merkte dat ik de nood had om muziek te maken voor mezelf en niet perse voor andere mensen.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?Spijtig genoeg heb ik geen first-hand experience met de muziekscene in andere landen, maar ik denk dat het vaak moeilijk is om aan de bak te komen als beginnende band. In België denk ik dat initiatieven als Sound Track, maar ook Humo’s Rock Rally, Lokale Helden, De Nieuwe Lichting, … veel kansen scheppen om eens in de spotlights te staan.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om zware en ruige garagerock te maken zoals die van Fidlar, Dinosaur Jr. of Ty Segall. Maar dat lukt eigenlijk meestal niet, ik denk dat ik hier te soft voor ben want het eindproduct is meestal wat melancholischer en zachter met invloeden van artiesten als Courtney Barnett, The Babies en Mac DeMarco. Een label plakken op de muziek vind ik altijd moeilijk, ik hou het meestal simpelweg bij “Indie-Rock” al weet ik niet echt wat die term precies inhoudt.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Tot nu toe is de jonge Arctic Monkeys de enige vergelijking die ik gehoord heb, en daar ga ik zeker niet over klagen!

Voor welke band zou je wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?Ik zou het wel zien zitten om het voorprogramma van Weezer te doen. Ik ben grote fan en het lijken ook gewoon toffe kerels om backstage mee te chillen. Als we iets realistischer moeten blijven zou ik gaan voor dirk. of Danny Blue And The Old Socks.

Wat maakt jullie anders dan andere bands denk je?
*insert cheesy quote over anders zijn door niet te proberen om anders te zijn*

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Aangezien we nog maar net bezig zijn als band denk ik dat we vooral niet te snel grote stappen moeten zetten, zo snel mogelijk en zo veel mogelijk spelen en 100 Facebook-likes halen op de bandpagina lijken me een goed begin.

Welk album kunnen jullie ‘on repeat’ beluisteren?
Om een of andere reden is Gestapo Knallmuzik een vaste waarde geworden binnen de band. Dat begon met force-feeding door Daan aangezien dit voor hem objectief de beste muziek ter wereld is, maar ondertussen kunnen we het allemaal wel smaken.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Dit is wel echt moeilijk he. Om de paar maanden heb ik wel een andere plaat die ik zou omschrijven als mijn favoriet maar om misschien enkele van de vaste waardes op te noemen: Pinkerton van Weezer, Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit van Courtney Barnett, Guppy van Charly Bliss, 2 van Mac DeMarco en Twins van Ty Segall.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Muziek maken in zijn geheel is gewoon het mooiste dat er is. Behalve een drum opzetten, dat suckt.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom ?Liefst iemand met eten en drinken bij zich, anders worden het een lange 8 uur. En als de lift groot genoeg is, Gestapo Knallmuzik.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More