Home Belgisch SOUND TRACK: MANZO SOUL

SOUND TRACK: MANZO SOUL

by Didier Becu

Manzo Soul is druk bezig met zijn eerste single. En het wordt nog drukker voor de urban artiest want hij dingt mee naar een trofee op Sound Track. Een kennismaking met deze Antwerpenaar! Je kan Manzo Soul live aan het werk zien tijdens de voorronde van Sound Track in Kavka in Antwerpen.

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!
Ik ben Manzo Soul, een urban artiest uit het Antwerpse. De naam is redelijk snel tot stand gekomen: mijn echte naam is namelijk ‘Manzo Souleymane’, dat heb ik afgekort naar Manzo Soul.

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Ik zing eigenlijk al heel mijn leven. Het is voor mij altijd een manier geweest om mijn emoties te uiten en om te gaan met mijn gevoelens. Ik klonk nooit goed, maar bleef zingen. Rond mijn 17de nam ik een cover op van Beyoncé (Halo) en kwam ik tot de vaststelling dat ik misschien toch niet zo slecht klonk. Een jaar geleden ben ik begonnen met het rondsturen van voice-memo’s naar vrienden. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij Wavey Vayn (een andere Belgische urban artiest), en hij vond ze blijkbaar goed. De week erna zaten we samen in de studio bij Anders, waar ik ondertussen een heel jaar mijn kunst heb kunnen verfijnen. Na een lange tijd, begin ik ook met het uitbrengen van muziek.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie was?
Vorige week! Ik had de allereerste show van onze minitour waarin ik mijn nieuwe muziek mocht voorstellen. De crowd was super positief en dat geeft me immens veel voldoening.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Ze is zeer klein, je leert heel snel iedereen kennen! Iedereen doet zijn eigen ding maar er heerst toch een soort verbondenheid.

Wie is voor jou je inspiratiebron en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
Xxxtentacion. Zijn muziek heeft me door moeilijke tijden heen geholpen. Mijn muziek is nogal moeilijk te omschrijven aangezien ik me niet beperk tot genres of stijlen, maar voor mij moet het echt voelen. Elke song die ik maak gaat over een bepaalde situatie of emotie die ik echt beleefd heb.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wil?
Ik heb nog geen muziek uitgebracht dus dat probleem maak ik nog niet veel mee, maar sowieso wil ik met niemand vergeleken worden. Ik probeer mezelf net te onderscheiden door in mijn muziek elke keer nieuwe grenzen te zoeken en te experimenteren.

Voor welke band of artiest zou je wel eens graag het voorprogramma spelen en waarom?
Drake, dat lijkt me wel iets!

Wat maakt jou anders dan andere bands denk je?
Ik breng een soort emotie in mijn muziek die in België niet veel voorkomt.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
Mijn eerste release! Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar binnenkort komt mijn eerste single uit, met een crazy videoclip! Stay posted.

Welk album kan je op repeat luisteren?
Care Package van Drake.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Er is zoveel goede muziek in zoveel verschillende vibes, ik zou er geen kunnen kiezen!

Wat is het mooiste en minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is wanneer de vocal van een song de instrumental draagt en vice versa. Als alles goed in elkaar vloeit kan je in je eigen wereldje verdwijnen. Of het nu een trieste of een hippe song is, je kan altijd die connectie vinden.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Jorja Smith. Ik vind dat echt een getalenteerde prachtvrouw, damn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More