Home Belgisch SOUND TRACK: FOREST / MOUNTAIN

SOUND TRACK: FOREST / MOUNTAIN

by Bjorge Meulemeester

Forest / Mountain is een instrumentaal trio diepgeworteld in Limburg. Ze brengen postrock die je meedraagt langs intieme melodieën die dan weer opbouwen tot strakke riffs en muren van geluid. Tijdens de voorrondes van Sound Track waren ze recent nog te bewonderen in Jeugdhuis XL (Herk-de-Stad, Limburg). Hieronder lees je alvast wat ze ons te vertellen hadden!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
De naam komt deels door het uitzicht uit onze repetitieruimte. Daar kunnen we de Ford-testbaan zien, een berg in het midden van het bos, dus ja Forest / Mountain zag z’n levenslicht. We zijn drie jongens afkomstig uit Lommel en bij geluk klikte het op muzikaal vlak. Thomas en Werner vonden elkaar door een gemeenschappelijke vriend. Toen er concrete ideeën kwamen, gingen we op zoek naar een drummer en Werner kende Hans van de KSA. Een paar jams later besloten we een band te vormen.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Van nu-metal tot indie hebben we al in bands gespeeld, enkel onze gitarist was nog groen en kwam net van de school (forever 16). Ondertussen hebben we twee ep’s uitgebracht, Zandstorm en Prisma. Prisma hebben we ook op vinyl uitgebracht wat wel cool was om te doen. Voor Prisma hadden we ook samengewerkt met Tim De Gieter die ons veel wijsheid heeft gedeeld waar we nu plezier van hebben.

Wanneer beseften jullie dat muziek spelen jullie passie is?
We hebben plezier altijd voorop gezet, het fijne voor ons is de repetitie op vrijdag, na een werkweek samenkomen, pintje drinken en muziek spelen. Een geweldige manier om het weekend in gang te zetten. Het creatieve proces is een uitdaging waarbij we onszelf regelmatig pushen nieuwe dingen te leren.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Meer diversiteit is altijd goed, maar we hebben zeker niet te klagen. Voor elk genre is er een publiek en er zijn ook voldoende festivals die zorgen dat er voor ieder wat wils is.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou je jullie muziek zelf omschrijven?
Alledaagse dingen, we hebben allemaal een verschillende achtergrond en dat werkt wel goed. Onze repetities zijn dan ook altijd op het einde wat schijfkes opzetten.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Elke keer als we vergeleken worden met een band zien we het als een compliment, postrock/metal is een niche wereld. Om met bijvoorbeeld Godspeed You! Black Emperor vergeleken te worden was enorm cool. Vergelijkingen moeten niet negatief zijn, je kan het ook zien als een werkpunt.

Voor welke band zouden jullie wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
Russian Circles, ze zijn altijd een invloed geweest voor ons. Ze spelen ook maar met drie en van rig rundowns van hen hebben we ook veel geleerd om loops op te nemen. Hopelijk kunnen we ook nog tips krijgen van hen, de sound van Brian Cook is massief!

Wat maakt jullie anders dan andere bands/artiesten denk je?
We hebben voldoende delay en reverb om een noot aan te slaan om twee dagen later nog bezig te zijn. Eigenlijk moeten we dringend een interventie houden voor onze bassist want zijn drang naar nieuwe pedalen is problematisch aan het worden…

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
We zouden graag enkele festivals doen in 2020 maar ook een keertje naar het buitenland gaan. We zijn ook opties aan het bekijken om enkele singles uit te brengen maar hier moeten we nog duidelijk wat extra research voor doen. Verder zijn er nog plannen voor een drummachine maar onze drummer weet het nog niet.

Welk album kunnen jullie op ‘repeat’ beluisteren?
QOTSA – Songs For The Deaf, gewoon op 11 en goan! Klein detail wel maar ze zouden die plaat opnieuw moeten uitbrengen met de liveversie van A Song For The Dead van Werchter 2002. Zoveel ruwe energie in 1 liedje.

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Tool – 10000 Days, geniale plaat met topper zoals The Pot en Jambi, dit album leerde ons verder te denken dan 4/4.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Coke en Hoeren – Drugsverslavingen en SOA’s

Met wie zouden jullie het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Taylor Swift, Werner is een grote fan en ‘by proxy’ de rest dus ook. Plus in het slechtste geval is er een break-up song aan verbonden.

Meer informatie over Sound Track vind je hier.
Spotify / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More