Home Belgisch SLOW CRUSH

SLOW CRUSH

by Didier Becu

Op 18 mei stelt Slow Crush zijn debuutep Ease voor in Het Depot. We zouden eens gaan kijken, echt, loeiharde gitaren en melodieën om te koesteren. Om kort te zijn: shoegaze pur sang. Luminous Dash maakte een praatje met dit kersvers talent!

Met Slow Crush hebben we er een shoegazeband bij. Waarom dit genre?
Shoegaze of dreampop-indie was niet echt een keuze, deze muziek zit gewoon in ons DNA.
Isa komt uit Manchester, dan kan je gewoon niet anders. We zijn allemaal kids uit de jaren ’90 en we wilden reeds lang een band in dit genre doen, maar met de juiste mensen. We kennen elkaar al vele jaren, maar iedereen was steeds druk bezet met andere, hardere bands.

Bij het beluisteren bij jullie ep hoor ik wel de grote invloeden, maar het wordt nooit storend. Wat maakt Slow Crush anders dan de andere shoegazebands?
Ik denk niet da we persé anders proberen te zijn. Maar wat ons misschien anders maakt is dat we ons niet alleen laten beinvloeden door de typische indierock/shoegaze bands, maar dat veel van onze inspiratie uit allerlei muziekstijlen komt. Vooral ‘soundscape’ georienteerde muziek zoals synth dreampop, ambient, indie, chill wave, doom metal, …

Hoe lang is Slow Crush al bezig, en wat vind je tot nu toe van jullie muzikale avonturen?
Onze eerste jam met Steven (drums) was in april 2016, maar we zijn pas compleet van eind 2016 met Jan op gitaar. Dus het gaat allemaal heel vlot en snel. We hebben net onze eerste show achter de rug en er staat een hele waslijst van geboekte shows op het programma, plus een aantal kleinere toertjes en nog een hele hoop andere leuke dingen waarover we nog niets kunnen zeggen. Dus het is wel snel, maar daar houden we wel van. Niet te lang nadenken en gewoon doen. De meeste van onze songs komen ook zo tot stand, allemaal heel intuitief.

Jullie hebben een eerste ep uit, een zeer geslaagde als je het mij vraagt. Kun je daar iets meer over vertellen?
Thanks, we zijn ook best tervreden met het resultaat. We hebben alles zelf opgenomen en gemixt in onze living met wat opnamemateriaal van vrienden. We wisten waar we naartoe wilden van sound en feel, dus leek het ons beter om alles zelf te doen ipv naar een studio te gaan en teveel toegevingen te moeten doen omdat het budget te beperkt is. De mastering werd gedaan door Brad van Audiosiege omdat we wisten dat hij steeds kwaliteit levert. We hebben ook bewust gekozen om de dynamiek zo groot mogelijk te houden en niet mee te gaan in de loudness war zodat de opnames het best klinken op vinyl. En we zijn zeer blij dat dit ook gelukt is.

Alles klinkt behoorlijk lo-fi en lekker rommelig. Een bewuste keuze veronderstel ik?
Toch wel, rommelig zouden we het niet echt noemen, maar eerder organisch. Veel nieuwe muziek heeft een overgeproduceerde feel vinden we. Te clean en te af, voor ons mag het wat kraken en knarsen, we houden wel van dynamiek, fuzzyness en spontaniteit… iets met een randje af.

De ep is ook uitgebracht op drie labels leg dat eventjes uit!
We willen gewoon dat onze muziek op zoveel mogelijk plaatsen en formats terecht komt. Drie labels maakt het ook financieel allemaal makkelijker voor iedereen. Het is allemaal wel wat moeilijker te organiseren, maar het heeft vele voordelen voor een jonge band als ons.

Wat zijn eigenlijk jullie verwachtingen op muzikaal vlak?
Zelf hebben we geen specifiek doel voor ogen. Gewoon de dingen doen die we graag doen; songs schrijven, optreden, touren, platen opnemen. We investeren veel tijd in deze band, maar we doen het allemaal supergraag. Muziek komt voor iedereen in de band op de eerste plaats en we zien wel waar het schip strandt.

De Belgische muziekscène heeft tegenwoordig schandalig veel goede bands. Wie volgen jullie en is het niet zo dat je wel zeer goed moet zijn om vandaag op te vallen?
Er zijn inderdaad te veel goede belgische bands om op te noemen, maar België heeft altijd goede bands gehad voor een klein land als het onze. We hebben gewoon een goede rock traditie.
Bands die we volgen: Brutus, Newmoon, Oathbreaker, Atlas, Major Bleak, …

Binnenkort stellen jullie de ep voor in Het Depot. Dat wordt een speciaal feestje hebben we begrepen!
Op 18 mei stellen we onze debuutep in het Depot in Leuven voor. Atlas en Major spelen diezelfde avond ook op de releaseparty. We hebben superveel zin in deze show en gaat zeker iets leuks worden.

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Goh, dit is een zeer moeilijke vraag. Zoveel goede platen en onze muziek smaakt gaat van ambient techno tot death/black metal.Hier kunnen we gewoon niet op antwoorden. 1 plaat opnoemen is onrecht aan 100 andere aandoen. We passen!

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en wat zou je dan doen?
Met ‘the dude’ en gewoon chillen en blending in. Want 8 uur in een lift vast zitten suckt!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More