Home Belgisch SKISKA SKOOPER

SKISKA SKOOPER

by Luminous Dash

Als Luminous Dash één van je favoriete sites is, dan zou je ondertussen de naam van Skiska Skooper moeten hebben zien passeren. Een trio gespecialiseerd in wat we zullen omschrijven als noise dat door uw lijf davert. Op 10 februari staat het drietal op de derde editie van het Luminous Dash-festival. We hadden een praatje met Mathias.

Alvast merci voor op het derde Luminous Dash-festival te spelen met Skiska Kooper. Vertel eens, van waar komt die naam?
Als je had verwacht dat ik Siska Schoeters ging zeggen, ga ik u moeten teleurstellen haha. Heel random eigenlijk. Ik was op Facebook aan t scrollen en kwam toevallig een post van Brent Vanneste tegen over een of ander padje dat hij verloren was. Iemand reageerde daar dan superdroog skiska skoeper op. Dat was net het moment dat ik op zoek was naar een naam. Een paar dagen later bleven die woorden nog steeds in mijn hoofd rondspoken. Ik had onze toenmalige drummer (Tim Martens) gestuurd wat hij ervan vond en hij was direct in!

mathias bex

Zoals gezegd in de eerdere reviews vinden wij dat jullie wel invloeden hebben van Raketkanon en Kapitan Korsakov. Ben je dan stiekem fan van Pieter Paul Devos?
Ik ga in 2 delen antwoorden: Ik ben heel grote fan van zijn muziek (je moet zeker ook eens Spidergoats checken, da’s een akoestisch project van hem). Langs de andere kant is het wel geheel toevallig dat het er wat van weg heeft. Ik ga zeker niet iemand kopiëren om te kopiëren, ik wil vooral mijn ideeën of mijn gevoelens omzetten in klanken.

skiska skooper

Toch zit er een gelijkenis in hé?
De gelijkenis gaat vooral zijn omdat ik nogal vaak gebruik maak van vreemde stemmingen (die ik dan weer vaak ken via muziek zoals Kapitan Korsakov)

Kan je al wat meer vertellen over jullie album dat uitkomt in april 2018?
Het aantal nummers doet vermoeden dat het een ‘ep’ is, maar de duur gaat laten uitschijnen dat het een dubbel cd is; haha. Voor de rest kunt ge beter in De Kleine Kunst eens komen kijken, daar gaan we waarschijnlijk wel een groot deel spelen.

Naast het horen van jullie nieuwe album, waarom moeten onze lezers  per sé naar De Kleine Kunst komen?
Goh,moeilijke vraag. Als ze wat geluk hebben, maken ze nog eens iets mee hahaha.

Top! Wij verheugen ons er al op. Nu naast jullie zelf, welke bands verdienen wat meer aandacht?
The Beatles, aangezien daar de laatste tijd niemand meer van gestorven is, krijgen ze niet meer zo veel aandacht.

Ok klinkt goed hahaha wel de laatste zin laat ik aan jou over.
Het is triestig om beroemd te zijn als niemand je kent.

XANDER VERZELEN

Facebook

Facebookevenement

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More