Home Belgisch SHERMAN

SHERMAN

by Hans Verhoeven

Sherman, Steven Bossuyt dus, heeft een nieuwe single die zo ongeveer nu verschijnt. Het ding heet Make it Without You en klinkt, zoals je elders op deze pagina’s kan lezen, tamelijk geweldig. Wat enige vragen oproept…

Je begon tien jaar geleden met poppy gitaarrock, later kwamen daar synths bij. Waarom nu weer meer gitaar op Make It Without You?
Ik schrijf mijn nummers heel spontaan en impulsief en probeer ze daarbij zo weinig mogelijk vooraf in een bepaalde richting te duwen, qua arrangement. Ik laat me vooral leiden door wat me op dat moment boeit en waar ik zin in heb. Ik ben een tijdje veel bezig geweest met synths, maar ik had nu het gevoel dat ik vooral weer veel gitaar wou spelen. Mijn muziek is altijd een soort momentopname.

Wij horen invloeden van het legendarische Big Star, of begrijpen we er niets van?
Ik had nog nooit van deze band gehoord. (lacht) Maar ik begrijp de link ergens wel, hoor.

Je werkte ooit in een Londense koffiebar. Hoe komt een jongen van hier daar terecht?
Toen ik als Sherman begon op te treden, wou ik ergens anders beginnen dan in België. Ik ben toen in Londen gaan wonen om er vooral veel op te treden en muziek te maken. Londen is een dure stad, vandaar mijn job in die koffieshop. Daar heb ik trouwens de radioproducer ontmoet die ons later op BBC Radio2 een sessie heeft laten doen.

(c) : SHERMAN

Heb je nog contacten in Engeland? Droom je ervan om er ooit door te breken?
Ik heb er nog wel wat contacten en zou zeker nog willen gaan spelen in het VK, maar de focus ligt nu eerst op België en Nederland.

Wat brengt de toekomst voor Sherman?
Hopelijk veel optredens en later dit jaar nog wat materiaal releasen.

Wij wachten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More