Home Belgisch SECOND OPINION.

SECOND OPINION.

by Hans Verhoeven

Second Opinion, dat zijn scherpgesneden jongens die misschien binnenkort ook op een podium in jouw buurt lol komen trappen. Ze hebben er reden toe: binnenkort verschijnt hun eerste lp Another Day, en daar wilden we het met hen toch even over hebben.

Jullie komen uit het oosten van Vlaams-Brabant: is er ginds sprake van een punkrockscène?
We kennen nog enkele andere punkrockbands uit Vlaams-Brabant maar van een volwaardige punkrockscène kunnen we helaas niet spreken. We merken wel dat een groot deel van de Belgische punkrockbands zich in de omstreken van Antwerpen begeven.

(c) : SECOND OPINION

Toen Second Opnion nog College Sound heette, hadden jullie wel vaker een klacht wegens geluidsoverlast aan het been. Nu nog last van?
Enkele keren is de politie inderdaad langsgekomen in ons toenmalig repetitiekot, waardoor we uiteindelijk een andere plaats hebben moeten zoeken om te repeteren. Hoewel we het vrij ‘punkrock’ vonden dat de politie onze repetities kwam verstoren, zijn we wel blij dat we nu ongestoord in het vrijetijdscentrum van Tienen kunnen repeteren.

(c) : SECOND OPINION

Thema’s zijn teenage angst, verveling, gebrek aan seks en zo, maar nu zijn jullie volwassen mannen. Hoelang gaan die thema’s nog mee?
We zijn blij dat we vanaf onze tienerjaren al zijn begonnen met songs schrijven. Hoewel je sommige nummers niet al te serieus moet nemen, hebben we andere, serieuzere nummers wel zelf vanuit het standpunt van een tiener kunnen schrijven, waardoor deze songs ook relevant blijven voor jongere doelgroepen. Naarmate we zelf ouder worden, veranderen de thema’s uiteraard. We schrijven telkens vanuit ons hart. Elke song bespreekt wel een thema dat invloed op ons heeft gehad en waarvan we het nodig vinden om er een nummer over te schrijven. Onze nieuwe single Alone bespreekt bijvoorbeeld eenzaamheid bij studenten en het vastzitten met je gedachten. Dat zijn thema’s die helaas voor veel mensen nog lang relevant zullen blijven.

(c) : SECOND OPINION

Jullie waren peuters toen grote voorbeelden Sum 41 en Blink-182 grote sier maakten. Hoe kwam hun sound in jullie levens?
Gelukkig zijn we opgegroeid in een vriendengroep die zelf een grote passie had voor punkmuziek, met als grote voorbeelden inderdaad bands zoals Blink-182, Sum 41, The Offspring, NOFX… met zo’n voorbeelden is het zeer makkelijk om zelf fan te worden van het genre. We zouden het fantastisch vinden als mensen later door Second Opinion punkrockfans zouden worden!

(c) : SECOND OPINION

Intussen zitten jullie acht jaar in het vak. Zijn er in die tijd dingen veranderd in de Belgische muziekscène?
We hebben in de laatste jaren zeker een sterke opkomst van hiphop en rap gezien, waardoor de hevigere genres zoals punkrock wat minder in de kijker worden gezet. Hopelijk zorgen we er met ons nieuw album voor dat punkrock wat meer belangstelling krijgt in de Belgische muziekscène.
 
Krijgt Second Opinion buitenlandse reacties?
Jazeker! Onze nummers zijn in het Engels geschreven, wat ze toegankelijk maken voor
Engelstalige landen. De meeste buitenlandse fans komen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar we hebben ook al reacties gekregen van mensen uit Frankrijk, Nederland, Canada, Mexico, Italië…

Plannen maken is niks voor punks, maar we gaan het toch vragen: wat brengt de toekomst voor Second Opinion?
Op 24 februari brengen we ons nieuwe album Another Day uit, gevolgd door onze releaseparty op 29 februari in CC De Kruisboog in Tienen. Iedereen is welkom! Daarnaast gaan we verder doen waar we van houden, namelijk shows spelen en veel lawaai maken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More