Home Belgisch JOHAN VERCKIST (Wardrobe)

JOHAN VERCKIST (Wardrobe)

by Bart Verlent

Volgende week verschijnt het tweede Wardrobe album Giving Up A Ghost op het Nederlandse DOX Records. Hoogtijd om frontman Johan Verckist te onderwerpen aan onze Luminous Questions.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Muziek maken, neemt een vrij prominente rol in in mijn leven. Eigenlijk kan ik het niet laten. Het voelt aan als een soort zingeving, als iets wat ik moet doen om me ok te voelen.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht?
Ik twijfel tussen Lenny Kravitz en Red Hot Chili Peppers.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
In de loop der jaren zeer veel.

De eerste optredens van Beck, Daft Punk en PJ Harvey op Werchter. Maar ook Tom Waits in de Bourla. Radiohead in het Sportpaleis was dan weer buitenaards.

Verder heb ik warme herinneringen aan optredens van At The Drive-in (AB), Lcd Soundsystem (Pukkelpop), The Rott Childs (Trix), My Morning Jacket (AB), Evil Superstars (Werchter), Spoon (Crossing Border), Savages (Arenberg), Pascal Deweze (De Studio), Pavement (AB), King Krule (Roma), Blur (Werchter), Phoenix (Werchter), Melanie De Biasio (AB), Alex Cameron (Trix), John Cale (De Singel), Gruppo Di Pawlowski (Bos) The Flaming Lips (Crammerock) en recent nog Billie Ryder-Jones (Trix).

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Er zit in California een jonge gast die ik in staat acht tot grootse dingen. Zijn naam is Kendrick Lamar.

Verder ben ik steeds benieuwd naar wat Ariel Pink doet en het wordt stilaan tijd dat Deerhunter een groter publiek vindt.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Als kind had ik altijd schrik van de platenhoes met die getekende kop op van King Crimson in mijn vaders platenkast.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit?
Aangezien de witte van The Beatles niet te overwaarderen valt, is ze bijgevolg ondergewaardeerd. En dat door dan wel heel erg veel mensen!

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat?
Alles van Oasis.

Welke plaat doet jou wenen?
Huilen is overdreven maar bij Bavarian Fruit Bread van Hope Sandoval, krijg ik nog altijd een krop in de keel.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Goh, ik heb zo niet echt iemand. Ik kan enkel politici bedenken, niet omdat ik dat zou willen zijn maar omdat ik wil voorkomen dat ze nog meer onheil kunnen aanrichten. Al lijken me 24 uren dan weer niet voldoende.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Dat, na een half uur zoeken en alle podiumtechniekers opgetrommeld te hebben om uit te zoeken waarom er geen geluid uit mijn gitaar kwam, ik me realiseerde dat ik de gitaarkabel was vergeten in te pluggen.

Wardrobe kan je aan het werk zien op:

09/03 – Bilbo, Leuven
14/03 – De Studio, Antwerpen
21/03 – Café Café, Hasselt
19/04 – Zapoi, Mechelen
26/05 – De Wolwinkel, Geel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More