Home Belgisch ICTO

ICTO

by Didier Becu

Belgisch hiphoptalent ICTO verrast ons alweer met een nieuwe fantastische single What Now? De jonge Cato Vercammen heeft heel wat plannen en we mochten in haar melodieuze glazen bol meekijken.

Dag Cato. Een single releasen met de titel What Now? in volle coronacrisis. Vanwaar die profetische titel?
What Now? is een nummer dat gaat over een relatie waarin je beide elkaar zéér graag ziet maar die gewoon niet meer werkt of toch niet meer zo goed als vroeger werkt. Het is voor beide beter om de relatie gewoon stop te zetten ook al heb je achteraf veel verdriet en gemis naar de andere. En daar past de grote vraag: What Now? wel bij! Ik ben tegenwoordig heel veel liefdesliedjes aan het maken dus misschien eens dringend tijd om een lief te zoeken!

Je bent één van de vele opkomende jonge artiesten. Hoe nefast is het coronavirus voor muzikanten zoals jij, of heb je daar op professioneel vlak niet zo veel last van?
Ja, tuurlijk voel ik dat wel. De shows voor de volgende weken zijn gecanceld wat natuurlijk zéér spijtig is. Want optreden is echt iets wat ik super leuk vind, om ervaring op te doen en connecties te maken met de fans. Ook financieel voel ik dat zeker wel, maar we laten ons niet ontmoedigen door het coronavirus en we gaan gewoon verder doen zoals anders! 

De nieuwe single komt vrij vlug na je eerste ep Under Construction. Blijkbaar had je geen zin om lang te wachten?
Neen, helemaal niet! Ik wil zoveel mogelijk muziek releasen wat voor mij leuk is maar natuurlijk ook voor de luisteraars. De muziek die gaat komen, gaat ook een heel andere vibe hebben dan mijn eerste ep, ik heb er zin in! 

Meestal maken artiesten van iedere song een single uit hun ep. Jij hebt dat duidelijk niet gedaan. Waarom?
Ik wil in de nabije toekomst geen ep/album uitbrengen. Ik ben meer geïnteresseerd in het releasen van singles. Ik ga proberen elke maand een nieuwe single te releasen. 

Hoe kijk je terug op je eerste ep?
Ik kijk heel positief terug naar mijn eerste ep. Die was echt de start van mijn carrière. En nu heb ik mezelf op muzikaal vlak wat meer gevonden en dus zoals ik al zei, komt er heel andere muziek! 

Ik hoor in jouw muziek altijd een dualiteit. Vrolijkheid versus melancholie. Zit dat in je, denk je? 
Ja, ik kan daar helemaal inkomen. Ik probeer in mijn teksten betekenis te stoppen, die ook meestal wat naar een verdrietige kant neigt. Maar dit combineer ik dan met een vrolijke en catchy beat! A match made in heaven if you ask me. 

En wat ga je nu doen, Cato?
Ik ga nu vooral véél muziek maken en proberen elke maand een nieuwe song te releasen. Waarmee ik hopelijk de mensen kan verrassen. Ook ben ik aan het werken aan een hele nieuwe live-show dus stay tuned! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More