Home Belgisch EL BARITON LOCO

EL BARITON LOCO

by Hans Verhoeven

Nu niet meteen gaan omkijken, maar El Bariton Loco zit achter je. Zo nieuw dat je er je handen kan aan openhalen. En zo oud als de straat in Californië waarin ze ooit surf uit de oceaan haalden. Even wat vragen voor hen.

Jullie zijn pretty new, kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Danté: El Baríton Loco bestaat uit Kasper Van de Ponseele op gitaar, Faust Declercq op gitaar en percussie, Lieven Declercq op drums en ikzelf (Danté Declercq) op basgitaar en tik tak-bas.
Zoals je misschien kan afleiden aan de achternamen zijn drie van onze leden inderdaad familie. We hadden al een tijdje de ambitie om een band te beginnen en toen Marie van de Missy Sippy in Gent mij belde met de vraag of ik nog geen band had die kon komen spelen had ik het perfecte excuus om een band op te richten met een concreet plan. Ik belde meteen Kasper waar ik in meerdere bands mee speel en zo geschiedde.

© Liografie

Niet te concreet, maar wat is jullie gemiddelde leeftijd?
De jongste is achttien en de oudste 43.

We vragen het omdat wat jullie spelen toch al zestig jaar oud is. Vanwaar die interesse voor surf?
Een deel door als puber gefascineerd te zijn door de soundtracks van Tarantino-films. Door later meer opzoekwerk en andere muzikanten lastig te vallen die veel van het genre kennen, en ook in contact te komen met coole shit zoals Link Wray, Duane Eddy…. Sindsdien altijd al een honger gehad naar alles waar twang in zat.

Is surf aan een opmars toe?
Ik zou het niet weten, ik hoop van wel, want dan kunnen we meer spelen! (lacht)

Wat zijn de favoriete platen van jullie favoriete bands?
Waar wij onze sound op baseren zijn vooral de vroege platen van Link Wray, The Cramps, Henry Mancini en veel compilaties door slimme retro-nerds die de beste obscure surfsingles eruit vissen.

Hebben jullie iets met retro, vintage, dat soort stuff?
We hebben allemaal wel iets met rootsmuziek. Van (rythm and) blues tot reggae, soul en aanverwanten. Maar het is niet onze bedoeling om een conforme ‘retroband’ te zijn. We willen niet per sé supercleane surf voor de vintagepuristen spelen. Het gaat ons eerder om de rauwe no bullshit-ruigheid of juist de coole finesse die acts van toen konden hebben, dat proberen we in onze band te laten doorkomen. We nemen elementen uit wat we cool vinden en zetten die naar onze hand.

Is het een hobby, of willen jullie meer?
Onze eerste show was ons zeer goed bevallen, we werken nu aan meer repertoire en hopen op meer van dat!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More