Home Belgisch BOROKOV BOROKOV

BOROKOV BOROKOV

by Didier Becu

Eerlijk Delen van Borokov Borokov, het is een plaat die de laatste tijd niet van onze draaitafel te krijgen is. Logisch. Dansbaar intelligent, absuurd geniaal en in het Nederlands om het allemaal wat exotischer te maken. Tijd voor een (zot) gesprek.

Een band die Nederlandstalige elektronica maakt, maar toch voor een Russische naam kiest. Waarom?‘Borokov Borokov’ is Russisch voor ‘Talk Talk’ en ‘Duran Duran’, vandaar.

Hoe lang zijn jullie eigenlijk bezig, want het is eigenlijk pas sinds vorig jaar dat Borokov Borokov werd opgemerkt.
Toen we in 2004 begonnen gingen we allemaal nog naar de middelbare school. Na een honderdtal optredens waren we wat uitgeblust en ging ieder zijn eigen weg. In 2015 bouwde Yorgos een muziekstudio in Borgerhout en besloten we aan nieuw materiaal te beginnen.

Dat Nederlands is dat eigen aan Borokov Borokov, of kan het dat jullie volgende plaat een Engelse wordt? Niet dat het moet!
Zingen in het Nederlands is vooral leuk. We hebben dat namelijk nog nooit eerder gedaan. Daarnaast geeft Arne al enkele jaren lessen Nederlands aan anderstalige nieuwkomers. Op deze manier hoeft hij die lessen niet noodzakelijk nuchter voor te bereiden. We zijn wel van plan om onze nummers live te ondertitelen wanneer we in het buitenland gaan spelen.


Zonder al te technisch te worden, zijn jullie synthesizertechneuten die alles weten over deze instrumenten en hun kamer daarmee vol stampen?
Sommige van onze meest gewaardeerde instrumenten onderschepten we op hun weg naar het containerpark, helaas zonder handleiding. Andere instrumenten kregen we van vrijgevige nonkels. Wat onze kamers betreft: die bulken van de tienerdromen.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen perceptie, maar ik hoor toch duidelijk invloeden van Arbeid Adelt! en Aroma Di Amore. Klopt dat?
Dat is jouw perceptie. Prima.

Jullie lijken koningen in het verzinnen van vreemde titels. Ons lijken ze grappig, om niet te zeggen sarcastisch. Klopt dit?
Klop ‘dit’? Je bedoel ‘dat’. En nee, dat klopt niet.

Eerlijk Delen. Die titel, is dat een boodschap?
Deels wel. Zo delen we bijvoorbeeld alle inkomsten eerlijk onder alle groepsleden.

Jullie hebben ook jullie opmerkelijk debuut Eerlijk Delen. Opmerkelijk omdat iedere song anders klinkt. Is dat doelbewust?
De meeste nummers ontstonden als gevolg van experimenten in de studio. Onze werkwijze houdt in dat iedereen telkens een ander instrument mag bespelen bij een nieuwe opname. Het spreekt voor zich dat dit een aaneenschakeling van diverse onhandigheden oplevert.

Ik heb de indruk dat jullie lekker eigenzinnig zijn en je eigen ding doen. Nooit rekening houden met een ander?
Wij houden vooral rekening met elkaar. Wanneer iemand niet tevreden is met de gang van zaken, wordt daarover gepraat.

Jullie zijn ook een liveband. Wat is het verschil tussen Borokov Borokov op plaat en op het podium?
De prijs.

Sex, drugs of rock ’n roll?
&

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom
Yorgos: Body Count van Body Count uit 1992.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift mee te zitten en wat zou je dan doen?
Sex, drugs & rock ’n roll.

Het laatste woord is aan jullie !
Bedankt voor het interview!

DIDIER BECU

Facebook

Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More