AMO

by Didier Becu

Met hun eerste single Black Panther wist Amo ons zonder enige moeite in te pakken. Omdat we in de Live Untapped Sessions ook voldoende ruimte willen geven aan nieuw talent leek een plaatsje voor deze Gentse band ons niet meer dan opportuun. Een gesprek met bezielster Anke Thomassen.

Dag Anke, pakweg een half jaar geleden kende niemand jou, maar AMO doet het niet slecht als ik zeggen mag. Op zoek naar meer?
We hebben heel wat positieve commentaar gehad na de release van Black Panther. Sindsdien hebben we een paar optredens mogen spelen die ook goed ontvangen zijn. We zijn volop bezig geweest aan het afwerken van een mooie set en er liggen leuke songs klaar om opgenomen te worden!

Black Panther wist perfect de gulden middenweg te vinden tussen easy jazz en smooth pop, weliswaar met dat extra tikkeltje meer. Is daarmee het definitieve geluid van Amo geboren?
Dat Black Panther het definitieve geluid van Amo is zou ik niet direct zeggen. Iedere song heeft zijn eigen sound en sfeer, los van een voorafbepaald iets. Maar desalnietemin zijn we aan het groeien naar een bepaalde eigen stijl. Dat komt omdat we meer en meer elkaars creatieve ideeën en invloeden samen beluisteren en bespreken. Onvermijdelijk volgt daaruit dat dit dan de sound van Amo is.

In feite die Amo, waar staat dat voor?
Ik zocht naar een naam die bij mij pastte en dat is Amo geworden. Iedereen vult voor zichzelf in wat dat betekent.

We gaan het iets minder aangenaam maken en het eens hebben over corona. Wat voor effect heeft dat voor een beginnende artieste als jij, want plots zijn alle spots en de aandacht gericht op andere zaken dan muziek?
Ik denk dat voor vele artiesten, beginnend of niet, het een zeer moeilijke periode is. Wij staan op het punt om naar buiten te treden, maar dat is moeilijk als je in je kot moet blijven. We hadden gehoopt om deze zomer op een aantal festivals te kunnen spelen, we zullen zien wat de maatregelen toelaten tegen dan!

Gebruik je die tijd om vlijtig te componeren of zijn er andere dingen die van meer belang zijn nu?
Uiteraard is het welzijn van familie en vrienden in deze periode het belangrijkste. Het is daarentegen wel een inspirerende periode die ervoor zorgt dat ik creatief bezig blijf.

Back to Amo. Na Black Panther, wat is de volgende stap?
Een videoclip, een nieuwe single of misschien wel iets groter dan dat? Wie zal het zeggen?

Je bent straks te gast bij onze Live Untapped Sessions en dat doe je noodgedwongen alleen. Hoe voelt dat aan?
Het is voor mij niet nieuw om alleen op een podium te staan. Natuurlijk zal ik de interactie met mijn bandleden wel missen, maar ik weet dat ze achter de schermen heimelijk zullen meespelen!

Wat is het eerste wat je gaat doen na de lockdown?
Met vrienden gezellig op café gaan en de volgende stappen voor Amo vastleggen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More