Home Belgisch YOUFF – Et Cetera (Consouling Agency)

YOUFF – Et Cetera (Consouling Agency)

by Wouter De Sutter

Goed nieuws van de noise rock frontlinie waar het compromisloze Youff sinds enkele jaren verbeten het gevecht aangaat met de banaliteit van alledag. Het Gentse duo Alexander Schillewaert (bas) en Manu Mahie (drums) schreef onlangs een vierde release bij op het rumoerige Palmar.

Een eerste volwaardige album in 10 verpletterende bedrijven van grensverleggende orde. Een regelrechte tornado van noise, hardcore punk, dark ambient en ander dreigend gerammel waarvan u waarschijnlijk niet eens wil weten hoe het tot stand kwam.

Meer nog dan op de voorgaande releases laat Youff op de plaat een anti-geluid horen dat alle richtingen uitgaat behalve de richting die de luisteraar verwacht. Een fors geluid dat jongeren op leeftijd, zoals ondergetekende, meermaals herinnert aan de no wave en avant-garde noise van de NY-scene in de eighties. Versta: slepende, niets ontziende noise. To the bone. Meestal voorzien vocals die heen en weer pendelen tussen wanhopig schreeuwen en keihard brullen.

Het album werd anderhalf jaar geleden met gevoel voor experiment en improvisatie opgenomen tijdens een week zelf opgelegde ballingschap en met inzet van de Limburgse connectie Kasper De Sutter (El Yunque) – Michiel de Naegel (30000 Monkies). Resultaat: een oorverdovend knappe plaat, een indrukwekkende stap vooruit voor deze apocalyptisch klinkende trailblazers. Te beluisteren op eigen risico.

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More