Home Concerttip Vijf bands op Indietronic Fest #5

Vijf bands op Indietronic Fest #5

by Nel Mertens

Wie zijn avond wil vullen met elektronische livemuziek, stipt 20 november aan. Dan kan je in CC Volkskring in Lede de 5de editie van INDIETRONIC FEST meemaken. Voor deze eerste lustrumeditie hebben de enthousiaste organisatoren voor vijf gepaste bands gezorgd.

We zagen er al eerder Adriaan De Roover, Milan W, Meteor Musik, Samowar, Raveyards, Rumours, Paper Hats,… op hun podium staan. Ook nu ligt de focus op Belgische bands.

Met Fortress helemaal bovenaan op de affiche, is een sterke headliner alvast verzekerd. Het veelbelovende electro-trio rond Hanne Torfs (die we ook kennen van de indierockband School Is Cool), is al even ‘artist in residence’ in de Antwerpe Trix en brengt synthpop met donkere weerhaakjes.

Van het duo First mag je bloedmooie, melancholische synthwave verwachten. The Rescue is een vrij nieuw en beloftevol project, van ervaren Gentse muzikanten. Ze weten gitaar en bas met sequensers en drumcomputers te combineren zoals bijvoorbeeld New Order dat al eerder deed.

Naast synthwave en electropop, biedt Indietronic ook een podium voor minder evidente genres als industrial en ambient. De loodzware drones en filmische geluidscollages van Bolt Ruin vindt er dus zeker ook zijn plek. Een project uit de buurt, Trillosta, opent ook de avond. Samen met een gastvocaliste brengt de jonge Aalsterse producer een eclectische live-set met invloeden uit ambient, trance en techno.

Ondergedompeld worden in een hypnotiserend electrobad of dansen? Volgens ons zit het er allemaal in, op Indietronic Fest #5!

Dj Permian a.k.a. Klaas Bombeke draait opnieuw fijne alternatieve elektronische plaatjes voor en na de concerten.

Een ticketje kost €15 (vvk) of €20 (adk). Een kaartje in voorverkoop verkrijg je via de Facebookpagina, via Eventbrite of bij de organisatoren zelf.

Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More